Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Karbonaatiotaulukot

Hiilihapottaessa juotavaa ns. force carbonation -menetelmällä, eli ajamalla hiilidioksidi juomaan paineella, merkittävimmät muuttujat ovat ajopaine ja nesteen lämpötila. Etsi alla olevasta taulukosta haluamasi hiilidioksidin taso,

Lue koko ohje »

Ominaispanomittarin käyttö

Ominaispanomittarit Oluen, viinin, siiderin ja muiden alkoholipitoisten juomien valmistuksessa ominaispainomittaria käytetään nesteeseen liuenneen sokerin määrän määrittämiseen. Ominaispainomittarilla voidaan määrittää juoman alkuperäinen ominaipaino (OG, original gravity) ja

Lue koko ohje »

Yleistä kirkastuksesta

Kirkasteet Viinin, siiderin, oluen ja muiden juomien valmistuksessa tulee usein eteen tilanne, jossa juomaa tarvitsee kirkastaa. Juoman kirkastamiseen on tarjolla monia eri tapoja ja vaihtoehtoja.

Lue koko ohje »

Käymisastiatyypin vertailua

Kotipanijoilla ei yleensä ole tarve miettiä mitä käymisastiaa käytetään – monelle astia valikoituu edullisuuden tai ihan vain sattuman kautta. Mutta tässäkin, kuten muissakin juomanvalmistuksen osa-alueissa,

Lue koko ohje »

Pullotus

Tällä videolla esittelemme itse käyttämäämme ja omasta mielestämme kätevimmän tavan hoitaa pullotus ja siihen liittyvät vaiheet. Videolla käydään läpi miten juoman saa helposti siirrettyä astiasta toiseen lappoamalla. Pullojen puhdistuksen,desinfioinnin ja kuivattamisen ennen pullotusta.

Lue koko ohje »