Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Viikon mallas: Chateau Abbey

Abbey on vaaleasta perusmaltaasta paahdettu belgialainen ruskea mallas. Se on aromiltaan tuoreen leipäinen ja pähkinäinen iän myötä pehmenevällä kitkeryydellä. Abbey malt ei ole maultaan erityisen karamellinen tai kahvisen paahteinen, vaan siinä korostuu viljaiset, taikinaiset maut.

Abbey malt sopii belgialaisiin oluisiin tuomaan hedelmäisyyttä mallaspohjaan. Vahvoissa oluissa kuten quadrupeleissa, joita kypsytetään pitkään, sitä voidaan käyttää runsaasti tuomaan kompleksisuutta runkoon. Suositeltu osuus enintään 10 % tripeleissä ja 20 % quadrupeleissa.

Brittioluissa abbey maltin pähkinäisyys sopii varsinkin brown ale -oluisiin, jossa sen syvän meripihkainen väri tukee hienosta tyylinmukaista ulkoasua, kun taas stouteissa se tasapainottaa karamellin ja paahteisuuden aromeja. Käytä 5 – 15 % mallaspohjasta.

Saksalaisissa oluissa noin 5 % määrät abbeytä tuovat reippaasti luonnetta ja maltaisia aromeja esim. helles, altbier ja vienna lager -oluisiin.

Kokeile myös osana (1 – 8 % mallaspohjasta) ruis-IPA reseptejä tukemaan mausteista mallaspohjaa ja hedelmäisiä humalan aromeja.

Ohramallas Cháteau Abbey 45 EBC 

Yhteensopivia tuotteita:

Kuivattu oluthiiva Lallemand Abbaye 11g
East Kent Goldings - 2021
Ruskea kandisokeri

Lue myös...