Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Usein kysyttyjä kysymyksiä 1/2022

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Asiakkaamme kysyvät meiltä paljon, ja vastaamme aina mielellämme. Vastauksia toistuviin kysymyksiin esittelemme näissä lyhyissä UKK-artikkeleissa.

Mitä tarkoittavat 2-row / 6-row maltaat?

Varsinkin amerikkalaisissa resepteissä viitataan usein 2-row ja 6-row maltaisiin. Nämä ovat ohran lajikkeita, ja nimet tulevat niiden tähkien muodosta.

Käytännössä kaikki myymämme ohramaltaat on valmistettu 2-row -lajikkeista. 6-row -lajikkeita kasvatetaan lähinnä Pohjois-Amerikassa, mistä maininnat jenkkiresepteissä johtuvat. Keskeisin ero lajikkeiden välillä on, että 6-row -lajikkeet sisältävät 2-row -lajikkeita enemmän proteiineja ja ovat jonkin verran entsyymiaktiivisempia.

Jos siis reseptissä erikseen mainitaan 2-row -mallas, älä huoli, vaan valitse mikä tahansa väriltään sopiva eurooppalainen mallas. Jos taas tarvitset 6-row -mallasta, ota meihin yhteyttä ja selvittelemme erikseen saatavuutta.

Miksi mäskäyslaitteeni paloi pohjaan?

Tyypillisin virhetilanne mäskäyslaitteiden kanssa on niiden palaminen pohjaan, jolloin lähelle laitteen vastuksia kertynyt aines kärähtää mäskäyksen aikana. Tällä on kaksi seurausta: ensinnäkin palaneesta aineksesta irtoaa ikävää sivumakua vierteeseen. Toiseksi laitteiden ylikuumenemissuoja aktivoituu, mikä keskeyttää mäskäyksen, kunnes kattila on jäähtynyt.

Pohjaanpalo johtuu yleensä joko liian hienoksi rouhitusta mallasaineksesta, liian tiiviistä mallaspatjasta tai liian vähäisestä vesimäärästä mäskätessä. Hienoksi rouhittu mallas muodostaa tiiviin patjan, josta vesi ei pääse läpi ja kattilan pohjalle. Samalla hieno mallaspöly kertyy kattilan pohjaan ja palaa herkästi.

Pohjaan palamista estää parhaiten tarkistamalla, että käytetty mallas on riittävän karkeaa. Me pyrimme aina jauhamaan maltaat karkeaksi, mutta joissakin suuren volyymin maltaissa olevat tehdasjauhatus on ajoittaa hienojakoisempaa, joten ole tarkkana.

Hienosta jauhatuksesta tai runsaasti vehnää, ruista tai muita viljoja sisältävistä mallaspatjoista voi helposti muodostua liian tiivis, jolloin vesi ei pääse kulkemaan patjan läpi ja pohjaan palamisen riski kasvaa. Tähän auttavat riisinkuoret, jotka muodostavat maltaiden sekaan väyliä veden helpompaa kulkeutumista varten.

Käytä myös riittävästi vettä. Useat reseptilaskurit tarjoavat vakiona perinteikästä 2,5 -vesikerrointa (2,5 litraa mäskäysvettä per kilo mallasta), mutta mäskäyksen lopputulos ei juurikaan eroa käyttämällä suurempaa 3,2 -kerrointa.

Anna palautetta

Olethan antanut palautetta ostamistasi tuotteista verkkokauppaamme? Löydät kaikkien tuotteiden sivuilta mahdollisuuden jättää arvostelu tuotteesta. Nämä arviot auttavat meitä kehittämään valikoimaamme.

Arvomme joka kuukausi arviota jättäneiden asiakkaiden kesken ilmaiset toimitukset seuraavaan tilaukseen. Voittajille ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti sähköpostitse.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Lue myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *