Raparperi ja kuusenkerkkä odottavat poimijaansa
RAPARPERIKAUSI ON NYT TÄÄLLÄ
Kuin pettymys vallitsevaan säätilaan, myös raparperikausi saapuu luoksemme aina alkukesäisin. Raparperi on mainio raaka-aine juomanvalmistukseen, sillä siitä teet näppärästi kotona mehua, viiniä tai oluttakin. Lapon luotettavat reseptit näyttävät mallia, mutta omissa kokeiluissa on vain taivas rajana.
Muista raparperimehua käyttäessäsi käyttää myös viiniliitua oksaalihapon neutralointiin. Viiniliitu on neutraalinmakuinen lisäaine, joka ei vaikuta lopputuotteen makuun.
Lapon reseptipankista löytyy kaksi maistuvaa reseptiä, joissa on mukana raparperia:
KERÄÄ KUUSENKERKÄT TALTEEN
Yllätimme itsemmekin löytämällä toisen kauden juomaraaka-aineen, eli kuusenkerkän. Nämä nuoret taipuisat vuosikasvustot sopiva mausteeksi kotioluisiin ja miksei muihinkin juomiin. Makea, havuinen kerkkä tuo yllättävää särmää mehuihin ja oluisiin. Kokeile rohkeasti, tarvitset vain hyvän leikkurin ja hieman aikaa.
Kuusenkerkkää kerätessä ole varovainen, sillä kerkät eivät ole jokamiehenoikeuden piirissä. Jos siis menet naapurin tontille keräämään, kysy lupa ensin.
Moose on the Loose-panimon Spruce Lee olut on saanut upean makuvivahteensa juuri kuusenkerkästä.
TESTAA SPRUCE LEE RESEPTIÄ TÄSTÄ.