Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Näin teet hiivastarterin nestehiivasta

Nestehiivat oluen valmistus

Fermentum Mobile nestehiivat

Suurin osa maailman käymishiivoista on saatavillaan ainoastaan hiivan luonnollisemmassa muodossa, nestehiivana. Nestehiivojen kirjo on huomattavasti laajempi kuin kuivahiivojen, ja nestehiivakantojen tuottama maku monen kotipanijankin mielestä puhtaampi ja aidompi.

Lapon laaja nestehiivavalikoima pitää sisällään puolalaisen Fermentum Mobilen nestehiivat. Gdanskissa sijaitseva Fermentum Mobile on pieni ja ketterä hiivalaboratorio, joka tuottaa yleisimpiä nestehiivatyyppejä ja omia erikoisuuksiaan. Fermentumin tavoitteena on tuottaa nestehiivoja erityisesti eurooppalaisten kotipanijoiden tarpeisiin.

Yksittäinen Fermentum Mobile -hiivaputkilo riittää 20 litralle vierrettä, jonka ominaispaino on korkeintaan 1.057. Vahvempien vierteiden ja suurempien erien kanssa on suositeltavaa käyttää useampia hiivaputkiloita tai tehdä hiivasta startteri.

Hiivastartteri

Starter on menetelmä, jossa nestehiivasta kasvatetaan soveltuvassa astiassa riittävä määrä hiivamassaa vierteen hiivaamista varten. Vaikka startterien teko vaatiikin hieman enemmän vaivaa ja välineitä, on lopputulos usein huomattavasti parempi kuin suoraan pussista hiivaamalla. Starter-menetelmän ehdottomin etu on, että et voi koskaan alihiivata ja vältät näin viiveet käymisen käynnistymisessä ja hiivan stressaantumisesta johtuvat virhemaut. Löydät sivuiltamme sekä välineitä että ohjeita startterien valmistukseen.

LUE TÄSTÄ OHJE STARTERIN VALMISTAMISTAMISEEN
FERMENTUM MOBILE OHJE (ENGLANNIKSI)

Nestehiivat oluen valmistus

Lue myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.