Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Kesän 2022 kausihiivat ovat nyt täällä!

Wyeastin kesän 2022 kausihiivat ovat saapuneet – tällä kertaa valikoimiin palaa syyskuun loppuun asti kolme suosittua Private Collection -hiivaa. Näitä hiivoja on myynnissä vain rajoitetun ajan eli kannattaa laittaa ostohousut jalkaan!

Nestehiivat toimivat parhaiten hiivastartterin kanssa

Kuten moni muukin asia oluenvalmistuksessa, hiivauskin on sekä taito- että taiteenlaji. Parhaimman ja puhtaimman käymistuloksen saa käyttämällä riittävästi hiivaa. Tarvittavan hiivan määrä taas riippuu vierteen ominaispainosta ja määrästä, sekä käytettävästä hiivakannasta. Nyrkkisääntö on että lager-oluet vaativat aina enemmän hiivaa kuin ale-oluet, ja vierteet joiden ominaispaino on yli 1.060 tarvitsevat enemmän hiivaa kuin kevyemmät vierteet.

Yksi tapa varmistaa, että hiivaa on käytössäsi tarpeeksi, on tehdä hiivasta ns.startteri. Startterissa valmista hiivaa (kuivaa tai neste) kasvatetaan tasaisessa spraymaltaan ja veden seoksessa lisää, jotta tarvittava hiivamäärä saavutetaan. Startterin valmistus vaatii hieman välineistöä, mutta se on korvamaaton työkalu varsinkin nestehiivojen kanssa.

Nestehiivapakkaukset sisältävät tyypillisesti valmistushetkellään 100 miljardia solua, mutta oikein säilytettynäkin solujen määrä laskee pakkauksen vanhetessa.

Wyeast 1087-PC Bohemian Ale Blend

Yleispätevä ale-kanta brittiläisille ja amerikkalaisille ale-tyyleille. Nopea käynnistymään, tasapainoinen, maukas ja hyvin laskeutuva. Tunnettu aikaisemmin nimellä Ale Blend 1540-PC.

Wyeast 1768 English Special Bitter

1768 English Special Bitter-hiivassa on erittäin korkea flokkulaatio, oluesta tulee poikkeuksellisen maltaista. Hiiva tuottaa kevyitä hedelmä- ja etanoliaromeja sekä pehmeitä, pähkinäisiä makuja. Oluesta tulee helposti kirkasta jo muutamassa päivässä suodattamattakin.

Wyeast 3463-PC Forbidden Fruit

Suosittu hiivalajike Witbierin ja Grand Cru -oluen valmistukseen. Hiivalajikkeesta syntyy mausteisia fenolihappoja, joita kompleksinen esteriprofiili tasapainottaa hienosti. Hienot hedelmäiset ominaisuudet ja kuiva, katkera jälkimaku täydentävät Wit-oluille tyypillisiä vehnämaltaan, appelsiininkuoren ja mausteiden ominaisuuksia.

Lue myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *