Kuvaus
Wakata – 2020
Uusi-Seelantilainen humala, joka sopii katkeroksi, mutta erityisesti aromihumalaksi. Humalan aromissa on limeä ja mietoa kukkaisuutta. Soveltuu hyvin lagereihin.
Humalan ominaisuudet pähkinänkuoressa:
Alla olevat arvot ovat lajikkeelle tyypillisiä keskiarvoja. Todelliset arvot vaihtelevat satokausittain.
Alfahappoja | 6,5 – 8,5 % |
Betahappoja | 8 – 8,5 % |
Co-humuloneja | 28 – 30 % |
Säilyvyys | – |
Eteerisiä oljyjä | 0,9 – 1,2 ml/100g |
Myrseeniä | 35 – 36 % |
Humuleenia | 16 -17 % |
Karyofylleeniä | 8 – 9 % |
Farneseeniä | 6 – 7 % |
Muita öljyjä (mm. beta-piniini, linalooli, geranoili ja seliniini) | 31 – 35 |
Vaihtoehtoiset lajikkeet | Mittelfrüh, Nelson Sauvin |
Sopii tyyleille | Lager, Pale Ale, Pilsner, Belgian Ale |
Humalapelletit ovat humaloita joista on otettu varret pois, jauhettu ja puristettu pieniksi pötköiksi. Käytetään noin 10% vähemmän kuin humalakukintoja, joilla on samanlainen alfataso. Humalapellettejä voidaan säilyttää pidempään ja niiden saatavuus ympäri vuoden on parempi. Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alpha-happopitoisuus.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.