Kuvaus
Viinihiiva Mangrove Jack’s CY17 Wine Yeast 8g
Verrattain hitaasti käyvä viinihiiva, yleensä 21 päivää pöytäviineille ja 35 päivää jälkiruokaviineille. CY17:lle sopii 22 – 26ºC tasainen lämpötila käymisen aikana. Käymislämptilan laskeminen alle 15ºC käymisen loppukolmanneksella katkaisee käymisprosessin luonnollisesti,joten CY17 sopii luontaisesti makeiden viinien tekemiseen. Huomaa kuitenkin, että uudelleenkäymisen estämiseksi tulee käyttää sekä kaliumsorbaattia että metabisulfiittia.
CY17 sopii myös makeille kouhuviineille, mutta vaatii CL23:n käyttöä pullokäymisvaiheessa.
Koska CY17 on verraten herkkä hiivakanta, pidä erityistä huolta että käyttämäsi välineet ja astian ovat puhtaita ja steriilejä. On suositeltavaa että SO2 ja steriileista välineista ja tiloista. Varmista, että käymisen pH on yli 3.2, ja vältä korkeita rikkidioksiditasoja. Oikeissa olosuhteissa CY17 käy jopa 15% alkoholia asti.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.