Kuvaus
Summit – katkerohumala
Korkeasta alfahappopitoisuudesta johtuen sopii parhaiten katkerohumalaksi. Käytetään tyypillisesti IPAan. Antaa mausteisia, maanläheisiä, sipulin, valkosipulin ja sitrushedelmien sävyjä. Erinomainen myöhäisessä keittovaiheessa lisättäväksi humalaksi.
Aromikuvaukset
Mustapippuri, anis, suitsuke, appelsiini, greppi, satsuma, maakellari, sitrus, sipuli, valkosipuli
Tarkempia numeroita (indikatiivisia):
Mitä nämä numerot tarkoittavat? Lue lisää artikkelistamme.
Alfahappoja | 15 – 17 % |
Betahappoja | 4 – 6,5 % |
Co-humuloneja | 26 – 33 % |
Säilyvyys | Säilyttää 85% alfahapoista 6 kk säilytyksen huoneenlämmössä (20 C) jälkeen. |
Eteerisiä oljyjä | 1,5 – 3 ml /100g |
Myrseeniä | 30 – 40 % |
Humuleenia | 18 – 22 % |
Karyofylleeniä | 12 – 16 % |
Farneseeniä | 0 – 1 % |
Kaikki muut öljyt (B-piniini, linalooli, geranioli, seliniini) |
21 – 40 % |
Samankaltaisia humalia | Columbus, Warrior, Simcoe, Amarillo, Cascade |
Sopii tyyleille | IPA, Imperial IPA, Pale Ale, Barley wine, Stout |
Säilytys
Humalapelletit säilyvät parhaiten kylmässä, tiiviissä astioissa suojassa happikontaktilta. Pelletit voi pakastaa. Lappo säilyttää pelletit pakkasessa ja pienpusseissa kylmiössä, jonka lämpötila on 4 C.
Mitä humalapellettit ovat?
Humalapelletit ovat humaloita joista on otettu varret pois, jauhettu ja puristettu pieniksi pötköiksi. Käytetään noin 10% vähemmän kuin humalakukintoja, joilla on samanlainen alfataso. Humalapellettejä voidaan säilyttää pidempään ja niiden saatavuus ympäri vuoden on parempi.
Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alfahappopitoisuus.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.