Kuvaus
Samppanjahiiva Bioferm Champ – kuivahiiva kuohuviineille ja siiderille
Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. -hiivakanta, joka soveltuu kuohuviineille ja siidereille. Kestää hyvin alkoholia ja rikkihappoa. Tuottaa hyvin vähän sivutuotteita käydessään ja soveltuu myös viinin, siiderin tai oluen uudellen- tai jatkokäyttämiseen.
- Alkoholikestävyys: max 17% ABV
- Rikkihaponkestävyys: 25-30 mg SO2 / litra
- Käymislämpötila 15-30°C
- Annostus: 2-3g/10 litraan normaalista. 4 g/ 10 litraa esimerkiksi jälkikäymisessä tai vaikeissa olosuhteissa käymisolosuhteissa.
Nere –
Käyttänyt siiderit, simat ja viinit oikein hyvin. Onnistui jopa siiderin pullopanostus johon oli epähuomiossa lisätty sulfiittia ja sorbaattia 200 mgl. Päivämäärän mentyä umpeen(3 kk) toimii edelleen hyvin(säilytän hiivaa jääkaapissa).
the kätyri –
Vielä on liian aikaista jakaa tähtiä koska käyminen jatkuu. Katsotaan sitten uudemman kerran kun saan tuon juoman valmiiksi.
Tuomas –
Tosi puhdas lopputulos, vaikka käytin siideriä ihan huoneenlämmössä. Ei minkäänlaisia virhemakuja. Suosittelen!
UKK –
hyvä hiiva