Kuvaus
Ohramallas CHÂTEAU Special Belgium 300 EBC
Tämä erikoismallas on erittäin tumma karamellimallas, jota käytetään dubbel- ja abbey-tyylin belgioluissa. Varsinkin trappistidubbeleissa Special Belgium on lähes pakollinen osa mallaspohjaa. Special B tuo belgioluisiin rusinaisen, luumuisen maltaista makua ja syvänpunaista, tumman ruskeaa väriä, sekä täyteläisyyttä runkoon. Sopii korvaamaan musta- tai suklaamallasta tilanteissa, joissa ei haluta kitkeryyttä makuun.
Yleiset käyttökohteet: tummat belgioluet, brown alet, portterit ja dobbelbockit
Suurin suositeltava osuus maltaiden kokonaismäärästä on 10%.
- Kosteus%: max. 6%
- Uute%: min. 77%
- Väri: 260 – 320 EBC
Special Belgium valmistetaan kaksoispaahtomenetelmällä, jossa mallasohra karamellisoidaan lähes kokonaan ja paahdetaan sen jälkeen tummaksi (300 EBC). Tuloksena on maultaan rusinainen, maltainen, tumman sokerinen, aavistuksen luumuinen ja pähkinäinen mallas. Special Belgiumia voidaan käyttää musta- ja suklaamaltaiden korvikkeena, kun halutaan täyteläistä, mutta ei kitkerää makua.
Valmistaja suosittelee Special Belgiumia käytettävän tyyleittäin seuraavasti.
- Dubbel – maks. 5 % mallaspohjasta, kandisiirapin kanssa tai ilman.
- Bierde de Garde – maks. 10 % tummille, 1 – 3 % vaaleille. Special B:n makeus tukee tyylin hapokasta päämakua.
- ESB – 2 % mallaspohjasta, jolloin tumman hedelmäinen maku tukee hiivan profiilia.
- Irish Red – Maks. 8 % mallaspohjasta, kun haluat vähemmän kitkeryyttä.
- Märzen – 1 – 4 % mallaspohjasta, Special B:n hedelmäisyys ja pähkinäisyys täydentävät Munich-maltaan leipäisyyttä.
- Kentucky Common – Maks. 10 % mallaspohjasta, yhdessä pale ale -maltaan ja maissijauhojen kanssa ainoana värimaltaana.
- American Pale Ale – 0,2 – 1 % mallaspohjasta tuo kompleksisuutta runkoon ja makuprofiiliin.
Valmistajan tuotevideo
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.