Kuvaus
5112 BRETT.BRUXEL. Tämä villihiivalajike on peräisin Brysselin alueen panimoista. Siitä tulee klassista “sweaty horse blanket” -tyyppistä alkuperäistyylistä olutta kuten gueuze-, lambic- tai sour brown -olutta. Saattaa muodostaa kalvon pulloissa tai tynnyrissä. Hiivalajiketta käytetään yleensä yhdessä S. cerevisiae -leivinhiivan, muiden villihiivojen tai maitobakteerien kanssa. Oluen tulee antaa kypsyä vähintään 3–6 kuukautta, jotta maku kehittyy täysin. Näin käytät Wyeast XL Activator -hiivapakettia (englanniksi)
- Flokkulaatio: Medium
- Käymisaste: Erittäin korkea
- Käymislämpötila: 15-24 °C
- Alkoholinkestävyys: 12 %
Oluttyylit:
Flanders Red Ale Fruit Lambic Gueuze Straight (Unblended) Lambic
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.