Kuvaus
1968 London ESB Ale Erittäin hyvä tynnyrissä kypsytettävien oluiden valmistukseen, erittäin korkea flokkulaatio, oluesta tulee poikkeuksellisen maltaista. Käymisaste on hieman heikompi kuin muilla hiivakannoilla, ja oluen jälkimaku onkin makeahko. Tällä hiivalajikkeella valmistetut oluet ovat yleensä hedelmäisiä, etenkin jos oluen annetaan käydä korkeammassa lämpötilassa (21–23 °C). Hyvä pitää diasetyylitauko käymisen päätyttyä. Oluesta tulee helposti kirkasta jo muutamassa päivässä suodattamattakin. Näin käytät Wyeast XL Activator -hiivapakettia (englanniksi)
- Flokkulaatio: Erittäin korkea
- Käymisaste: 67-71%
- Käymislämpötila: 18-22 °C
- Alkoholinkestävyys: 9% ABV
Oluttyylit:
English Barleywine English IPA Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale) Fruit Beer Mild Old Ale Southern English Brown Special/Best/Premium Bitter Spice, Herb, or Vegetable Beer Standard/Ordinary Bitter Wood-Aged Beer
Jens –
Erinomainen! Tein paras bitterini tähän asti tällä. Todella kirkas maukas olut ja saavutin n. 76% käymisaste.