Kuvaus
Mustamallas Black Malt
Kotimainen korkean paahtoasteen mallas, joka valmistetaan pilsner-maltaasta paahtamalla sitä 200 asteessa C. Lähes täysin paahtunut mallas ei tuo käymissokereita juuri laisinkaan mäskiin ja sen entsyymiaktiivisuus on 0.
Käytetään yleisesti pieninä määrinä (1 – 2% maltaista) tummentamaan oluen väriä. Maultaan mustamallas on kitkerä, mutta ei niin palanut kuin esim. paahdetussa ohrassa, savuinen ja hieman kahvinen. Liiallinen käyttö tuo vierteeseen kitkeryyttä, jota voidaan välttää lisäämällä mustamallas vasta mäskin loppuvaiheessa.
- Koskteus%: Max. 5%
- Uute%: 65%
- Väri: 1300-1500 EBC.
Suurin suositeltava osuus maltaiden kokonaismäärästä on n. 5%.
Yeast73 –
Mahtavat aromit!