Kuvaus
Brewers Clarity on entsyymivalmiste, joka estää jäähtymissameuden eli chill hazen syntymistä oluessa, mutta pitää oluen muut ominaisuudet ennallaan. Hiivaentsyymi rikkoo sameutta aiheuttavia yhdisteitä tarkasti, eikä sillä ole vaikutusta oluen makuun tai väriin. Samalla se poistaa oluesta gluteenia tehden gluteenittoman tai vähägluteenisen oluen valmistamisen helpoksi. Brewers Clarity vähentää käymisprosessin stabiloinnin vaatimaa aikaa, vaikuttamatta tuotteen laatuun.
Brewers Clarity on Murphy & Sonin pienempään pakkauskokoon pakkaama DSM Brewers Clarex.
Käyttö
Brewers Clarity lisätään jäähtyneeseen vierteeseen käymisen alussa. Lisättävä määrä riippuu käytetyistä maltaista ja vierteen ominaispainosta. Alla esimerkkilaskelma.
Säilytys 4 – 8 C. Entsyymin tehokkuus laskee oikein varastoituna 5% 18 kuukaudessa.
Valmistajan tuotetietolomake.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.