Kuvaus
Bjergsø & Pang: Mikkellerin suuri olutkirja
Mikkellerin suuri olutkirja on tyylikäs ja tuhti tietopaketti kaikille oluesta kiinnostuneille. Teos auttaa sinua panemaan laadukasta ja maistuvaa olutta kotikeittiössäsi.
Oluen historiaa ja valmistusohjeita
Tämä suuri olutkirja alkaa tarinalla tanskalaisen olutfriikin Mikkel Borg Bjergsøn matkasta maailmankuuluksi panimomestariksi. Mikkellerin panimo on ollut käsityöläisoluen uuden nousun edelläkävijöitä ja Borg Bjersø arvostettu olutmestari viimeisten parinkymmenen vuoden ajan. Henkilökohtainsen tarinan lisäksi teo käy läpi oluen historiaa ja 1990-luvulla alkanutta ja edelleen jatkuvaa olutvallankumousta. Erilaiset oluttyypit aina vaaleista pilsnereistä tummiin stouteihin esitellään ja oluen rooliin ruokajuomana paneudutaan huippukokkien laatimien ruokaohjeiden kautta. Oluen valmistusprosessi käydään läpi vaihe vaiheelta aloittaen raaka-aineista ja jatkaen maltaiden rouhinnan, mäskäyksen ja keiton, humalalisäysten, käymisen ja kypsytyksen kautta pullottamiseen ja nauttimiseen. Kirja kuljettaa sinut askel askeleelta läpi koko oluen matkan valmiiksi juomaksi. Kotisi on panimo ja sinä toimit sen panimomestarina!
Runsaasti reseptejä
Kirjan monipuolinen reseptiosio sisältää yli 30 valmistusohjetta, jotka ovat pääosin Mikkellerin oman panimon tuotteita. Lapon oma henkilökunta voi väkevästi todistaa reseptien olevan helposti valmistuvia makuelämyksiä. Poimintoja kirjan resepteistä:
- Mikkeller Porter
- It’s Alive Belgian Wild Ale
- Simcoe Single Hop IPA – Lappo suosittelee!
- Hemel & Aarde Imperial Stout – Brouwerij de Molen, Hollanti
- Dread Double IPA – Three Floyds, Yhdysvallat
- I Beat You India Pale Ale
- Draft Bear Imperial Pilsner
Huikea kirja varsinkin niille, jotka ovat tykästyneet Mikkellerin laadukkaisiin oluihin! Tutustu myös muihin valikoimamme olutkirjoihin.
- Kieli: Suomi, kääntänyt Elias Lahtinen
- Kirjoittaneet: Mikkel Borg Bjergsø, Pernille Pang
- Kustantaja: Sammakko
- Sivuja: 254
- Vuosi: 2016
- ISBN: 978-952-483-318-9
MarkoM –
Hienot tarinat Mikkelleristä ja heidän oluista. Hyvän kuuloiset reseptit ja ruokareseptit oli hyvä lisä.
MISA68 –
Hyvä kirja oluen valmistuksesta kiinnostuneelle
Pasi –
Mielenkiintoinen läpileikkaus Mikkelerin historiaan ja oluisiin.
Jaba –
Olipas kiva kirja!