Kuvaus
Kuivattu viinihiiva Lalvin ICV-D47
Lalvin ICV-D47 on Rhonen alueen hiiva. Se soveltuu valkoviineille, joissa halutaan kukkaisia ja sitruksisia vivahteita sekä tynnyrikypsytetyille, täyteläisille Chardonnay-viineille. Jälkikäymisessä kanta muodostaa kypsiä, mausteisia aromeja ja trooppisen hedelmälmän vivahteita. Lalvin ICV-D47 tuottaa runsaasti polysakkarideja, ja se korostaa hedelmäisyyttä sekä tekee valkoviineistä suutuntumaltaan runsaampia.
Ominaisuudet:
- Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
- Dominoiva kanta
- Alkoholinkesto: 14 til-%
- Käymislämpötila 15 – 20 C
- Nopea käynnistyminen
- Keskiasteinen käymisnopeus
- Vähäinen vapaan typen tarve
- Tuottaa vähän asetaldehydiä, hapokkuutta, rikkidioksidia ja rikkivetyä
- Vaahtoaa vähäisesti
- Yhteensopiva malolaktisen käymisen kanssa
Annostus
- Valko-, puna- ja roséviineille: 25 to 40 g / hehtolitra (6,25 – 10 g / 25 litraa)
Käyttö
Nesteytä hiiva keitetyssä 40°C vedessä. Anna nesteytyä 20 minuuttia välillä hieman sekoittaen paakkuuntumisen estämiseksi
HUOM!
– Älä nesteytä yli 45 minuuttia!
– Vältä suuria lämpötilaeroja, mehun ja nesteytysveden lämpötilaeron ei tulisi olla yli 10°C.
– Huolehdi että nesteytysastia on puhdas!
– Mehussa nesteytystä ei suositella
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.