Kuvaus
Samppanjahiiva Lalvin EC-1118
Aito, voimakasluonteinen samppanjahiiva. EC-1118:lla on erinomaiset ominaisuudet – alhainen käymislämpötila, hyvä flokkulaatio ja erinomainen alkoholinkesto. Se soveltu useisiin eri käyttötarkoituksiin, kuten kuoho- ja hedelmäviineille sekä siidereille.
Ominaisuudet:
- Saccharomyces cerevisiae bayanus -kanta
- Dominoiva hiivakanta
- Nopea käynnistyminen
- Nopea käyminen laajalla pH-skaalalla
- Vähäinen vapaan typen ja hapen tarve
- Vähäinen happamuus
- Alhainen vaahdontuotanto
- Tuottaa keskitasolla rikkidioksidia ja vähän rikkivetyä
- Käymislämpötila: optimi 15 – 25 °C
- Alkoholinkesto: 18 til-%
Annostus
- Valko-, puna- ja roséviineille: 25 to 40 g / hehtolitra (6,25 – 10 g / 25 litraa)
- Jälkikäyminen pullossa: 50 g / hehtolitra
- Käymisen uudelleenkäynnistys: 40 g / hehtolitra
Käyttö
Nesteytä hiiva keitetyssä 40°C vedessä. Anna nesteytyä 20 minuuttia välillä hieman sekoittaen paakkuuntumisen estämiseksi
HUOM!
– Älä nesteytä yli 45 minuuttia!
– Vältä suuria lämpötilaeroja, mehun ja nesteytysveden lämpötilaeron ei tulisi olla yli 10°C.
– Huolehdi että nesteytysastia on puhdas!
– Mehussa nesteytystä ei suositella
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.