Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Oluen valmistuskurssin lahjakortti: Oluen teon perusteet

(6 tuotearviota)

45,00 

Tuotenumero 50100100 Tuoteryhmä

Opi tekemään laadukas oluesi itse! Tältä kurssilta saat hyvät tiedot ja vinkit miten valmistat kotona laadukkaan oluesi.

Kuvaus

Lapon asiantunteva henkilökunta järjestää peruskursseja kotioluen valmistuksesta kiinnostuneille.

Kenelle:

Kurssi sopii niin vasta-alkajille, kuin uutevalmistusta tai mäskäystä kokeilleille, jotka haluavat varmuutta valmistusprosessiinsa tai syvempää tietämystä eri työvaiheista. Tärkeintä on kiinnostus itsetehtyyn olueen, laadukkaaseen valmistukseen ja hyväksi havaittuihin käytäntöihin.

Sisältö:

Perustiedot kotioluen valmistuksesta, laitteistoista ja raaka-aineista. Kurssilla käydään läpi oluen valmistusprosessi vaihe vaiheelta ”all grain BIAB-sparging” -pussimäskäysmenetelmällä. Tämä menetelmä soveltuu hyvin aloittelijoille, sillä sen työvälineet löytyvät useilta jo valmiina, mutta samalla pääset käyttämään kaikkia raaka-aineita kehittyneempien menetelmien tapaan. Lisäksi puhutaan lyhyesti uutevalmistuksesta ja osittaismäskäyksestä. Opit samalla yleisimmät käsitteet ja perussanaston, jotta saat paremmat edellytykset oman tietämyksesi syventämiseen. Kurssilla tutustutaan perusraaka-aineiden, eli maltaan, humalan ja hiivan ominaisuuksiin, lajikkeisiin ja variaatioihin ja käydään läpi kaikkien rooli oluen valmistuksessa. Käydään läpi myös yleisimmät työvälineet ja aineet joista valmistuksessa on apua ja hyötyä. Näiden tietojen pohjalta tutustutaan reseptien suunnitteluun. Kurssilla käydään hyvät työtavat kotivalmistukseen, erityisesti valmistuksen laadukkuuden ja hygienian varmistamiseksi. Saat mukaasi muisti- ja tarkistuslistat yleisimpiin tilanteisiin kotivalmistuksessa. Ja voit kysyä vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.

Kesto:

Kurssi kestää osanottajien ja kysymysten määrästä riippuen noin 2 tuntia. Valitse maksaessa toimitus Liedon myymälään. Järjestämme myös räätälöityjä kursseja yrityksille ja kaveriporukoille. Ota yhteyttä ja kysy lisää!! Ota yhteyttä!

6 arviota tuotteelle Oluen valmistuskurssin lahjakortti: Oluen teon perusteet

 1. Tomi Aho

  Muistakaa jos pienpanimon tai siiderin valmistus kiinnostaa koko tutkintoa suorittamaan niin yhteys. https://www.raseko.fi/rasekofoodlaboratory

 2. Mikael H.

  Oikein mainio kurssi! Hyvin selvensi asioita, joita olen ihmetellyt!

 3. Timo

  Voi kun olisi Tampreella tällainen koulutus- niin olisin heti paikalla !
  terveisin
  Timo Lahti

 4. VilleK

  Aivan erinomainen alkupaketti kotioluen tekoa suunnittelevalle. Tietoa ja vinkkejä sai paljon, sekä antoi selkeän kuvan koko panoprosessista.

 5. Aksu

  Kurssi antoi monenlaista konkretiaa lukemieni oppien tueksi sekä hyviä käytäntöjä ja vinkkejä. Pääsin monipuolisesti tutustumaan laitteistoihin ja raaka-aineisiin. Käymisen(!) arvoinen kurssi, joka innosti kokeilemaan.

 6. Jarno Laakso

  Kurssi rohkaisi yrittämään oluen panemista itse. Sain vastauksia kaikkiin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin. Samalla näki kattavan tarjonnan tarvittavista tuotteista.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *