Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Kalsiumsulfaatti 100 g

(2 tuotearviota)

4,01 

Tuotenumero 10114300 Tuoteryhmät ,

Kalsiumsulfaattia (gypsum, kipsi). Burton-suola veden kovuuden lisäämiseen ja pH:n alentamiseen.

Tilaustuote

Kuvaus

Kalsiumsulfaatti

100% puhdas, elintarvikekelpoinen ineraalisuola lisäämään happamuutta vierteeseen (pH-arvon alentaminen) ja lisää myös veden kovuutta. Tunnetaan myös nimellä gypsum tai kipsi.

  • E-koodi: E516
  • CaSO4
  • Annostus veteen: 12 g per 25 litraa.

Lue lisää veden muokkaamisesta artikkelistamme.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg

2 arviota tuotteelle Kalsiumsulfaatti 100 g

  1. Fisutar

    ”Kipsi on neutraalisuola, jonka lisäys maahan ei periaatteessa aiheuta muutoksia maan pH:ssa. Kipsi tosin sisältää kalsiumia, ja monet luulevat virheellisesti sen nostavan maan pH:ta, kun kerran sitä on kalkitusaineissakin. Maan pH:n kohoaminen perustuu kuitenkin kalkitusaineen anioniin, joka kipsissä on sulfaatti; se ei sido eikä luovuta happamuutta eikä näin ollen vaikuta maan happamuuteen. Kipsin liukeneminen nostaa hieman maan suolapitoisuutta, mikä saattaa hieman (joitain pH-yksikön kymmenyksiä) alentaa viljavuusanalyysissä mitattavaa pH(H2O)-arvoa.” https:blogs.helsinki.fisave-kipsihanke20170425kipsin-vaikutus-maaperaan-ja-kasvustoon Pakko uskoa, että ph ei nouse :). Tästä minulla oli harhakuvitelma hieman…

  2. Fisutar

    Tutkailin speksejä. Mielestäni kipsi nostaa ph-numeroa eli vähentää happamuutta, mutta nostaa ph-arvoa :))). Ph arvo = 7 neutraali, yli 7 on emäs jolloin happamuus on pieni, mutta ph-arvo on kasvanut.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *