Kuvaus
Glukanaasientsyymi
β-glukanaasi Trichoderma longbrachiatum -bakteerista, on B-glukanaasiksi standardoitu sellulaasientsyymi. Sivuaktiivisuutena sellulaasia ja hemisellulaasi katalyysiä β-glukaanien, 1,4 β-glokusidien ja 1,4 -xylaanien hydrolyysiin. Elintarvikekelpoinen entsyymi. Glukanaasin käyttö eri vaiheissa? Mäskäyksessä Glukanaasia lisätään 0,5 – 1 kg / tonni mallasta, riippuen mallaspohjasta ja β-glukaanien määrästä.
Käymisessä
Glukanaasia voidaan lisätä käymisastiaan 7 – 20ml/hl, riippuen vierteen ominaispainosta ja glukaanien määrästä.
Kypsytyksessä
Kypsytysastiassa glukanaasia käytetään 7,5 – 20ml/hl.
Glukanaasi on aktiivista 40°C – 75°C läpötilassa, optimin ollessa 60°C, tarkan lämpötilan riippuessa kokonaisprosessista. Entsyymi voidaan ysäyttää pitämällä sitä 10 minuuttia 85°C lämpötilassa. Keiton jälkeen entsyymiaktiivisuutta ei ole. Glukanaasi on aktiivista pH-välillä 3.5 – 6.5, optimin ollssa 5.5, riippuen kokonaisprosessista.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.