Kuvaus
Glukanaasientsyymi
β-glukanaasi Trichoderma longbrachiatum -bakteerista, on B-glukanaasiksi standardoitu sellulaasientsyymi. Sivuaktiivisuutena sellulaasia ja hemisellulaasi katalyysiä β-glukaanien, 1,4 β-glokusidien ja 1,4 -xylaanien hydrolyysiin. Elintarvikekelpoinen entsyymi.
Glukanaasin käyttö eri vaiheissa?
Mäskäyksessä
Glukanaasia lisätään 0,5 – 1 kg / tonni mallasta, riippuen mallaspohjasta ja β-glukaanien määrästä.
Käymisessä
Glukanaasia voidaan lisätä käymisastiaan 7 – 20ml/hl, riippuen vierteen ominaispainosta ja glukaanien määrästä.
Kypsytyksessä
Kypsytysastiassa glukanaasia käytetään 7,5 – 20ml/hl.
Malting
Glucanase should be diluted into the chitting water and sprayed onto the malt at a rate of between 0.05% and 0.2% w/w on barley; or between 0.5 and 2.5 ml/kg barley in the normal volume of chitting water.
Temperature and pH characteristics
Glukanaasi on aktiivista 40°C – 75°C läpötilassa, optimin ollessa 60°C, tarkan lämpötilan riippuessa kokonaisprosessista. Entsyymi voidaan ysäyttää pitämällä sitä 10 minuuttia 85°C lämpötilassa. Keiton jälkeen entsyymiaktiivisuutta ei ole.
Glukanaasi on aktiivista pH-välillä 3.5 – 6.5, optimin ollssa 5.5, riippuen kokonaisprosessista.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.