Kuvaus
Amyloglucosidase 300 Aspergillus sp. sienestä valmistettu entsyymi, joka parantaa vierteen käymisominaisuuksia. Amyloglukosidase sopii erityisesti pitkälle käyvien, vähähiilihydraattisten oluiden valmistukseen.
Ominaisuudet
- Vaihtoehto hiilihapotussokerille
- Tekee vierteestä helpommin suodatettavan
- Lisää säilyvyyttä
- Vähentää prosessiaikaa
Käyttötarkoitukset
Tämä entsyymi muodostaa glukoosia tärkkelyksen ja dextriinien pelkistymättömistä osista. Mäskiin lisättynä tämä parantaa oluen käymisominaisuuksia vähentämällä käymättömien sokerien määrä. Sivuprosessina tapahtuu myös hidasta alfa-amylaasia.
Amyloglucosidase 300 voidaan lisätä keittokattilaan tai käymisastiaan vähähiilihydraattisten tai erittäin pitkälle käyneiden oluiden valmistusta varten, tai mäskäysastiaan parantamaan vierteen käymisominaisuuksia.
Missä ja milloin tuotetta voi käyttää:
Mäskin, käymisen tai kypsytyksen aikana, riippuen käyttötarkoitukesta (ks. yllä).
Entsyymitoimii parhaiten kun pH on välillä 3.0-5.0, optimi pH 4.2 ja lämpötila välillä 40- 65 °C, optimi n. 60°C. Prosessin kesto, lämpötila, konsentraatio vaikuttavat optimaaliseen toimintaan.
Entsyymitoiminta voidaan lopettaa pitämällä pH välillä 4.0 – 5.0 – 10 minuuttia 95 asteessa C, tai 30-60 sekuntia 80 asteessa C
Käyttömäärät
Vähähiilihydraattisten oluiden valmistukseen 3 – 8 g per hehtolita, riippuen lämpötilasta, ajasta, halutusta käymisasteesta ja sokeriprofiilsita.
Amyloglucosidase 300 aktiivisuus ilmaistuaa yksiköss GAU/ml, josa 1 GAU vähetään 1 gramman tunnissa 4% tärkkelysliuoksesta, kun pH on 4,2, ja lämpötila 60°C for 60 minutes.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.