Kuvaus
Amerikkalainen monikäyttöhumala – Simcoe
Amerikkalainen aromihumala, jota voidaan käyttää myös katkerointiin korkean alfahappopitoisuuden ansiosta.
Aromiltaan mäntyinen ja sitrushedelmäinen.
Cryo-humalat ovat tavanomaisiin humalapelletteihin verrattuna lupuliinipitoisempia pellettejä. Tämä tarkoittaa, että pelletti sisältää enemmän aromiaineita, ja vähemmän humalakasvin viherosia. Cryo-humalat valmistetaan jäädyttämällä tuoreita humalakäpyjä, jotka tämän jälkeen rikotaan. Muodostuneesta massasta sihdataan kävyn lehtiosat pois, jolloin jäljelle jää enemmän aromiainetta pelletöintiä varten. Cryo-humalapelletit ovat aromeiltaan intensiivisempiä ja niissä on vähemmän kasvimaisia, ruohoisia makuvivahteita.
Humalan ominaisuudet pähkinänkuoressa:
Alla olevat arvot ovat lajikkeelle tyypillisiä keskiarvoja. Todelliset arvot vaihtelevat satokausittain.
Alfahappoja | 21-26 % |
Betahappoja | 6-8 % |
Co-humuloneja | 15 – 20 % |
Säilyvyys | Säilyttää noin 70 – 80 % alfahapoista 6 kuukauden säilytyksen jälkeen (20ºC) |
Eteerisiä oljyjä | 2-5 ml/100g |
Myrseeniä | 45-65 % |
Humuleenia | 10 – 16 % |
Karyofylleeniä | 5-12 % |
Farneseeniä | 0 – 1 % |
Vaihtoehtoiset lajikkeet | Summit |
Sopii tyyleille | DIPA, IPA, Pale Ale |
Humalapelletit ovat humaloita joista on otettu varret pois, jauhettu ja puristettu pieniksi pötköiksi. Käytetään noin 10% vähemmän kuin humalakukintoja, joilla on samanlainen alfataso. Humalapellettejä voidaan säilyttää pidempään ja niiden saatavuus ympäri vuoden on parempi.
Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alpha-happopitoisuus.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.