Kuvaus
Amerikkalainen aromihumala – Sabro
Yakima Valleyn tuotekehitystyön tuoreimpia hedelmiä. Sabro on kotiolutskenelle ehdoton uutuus, erityisesti moderneille humalapommi-IPA-oluille sopiva jaloste. Se on aromiltaan tunnistettavan satsumainen, kookoksinen ja trooppisen hedelmäinen, seetrin, mintun ja kerman vivahteilla.
Cryo-humalat ovat tavanomaisiin humalapelletteihin verrattuna lupuliinipitoisempia pellettejä. Tämä tarkoittaa, että pelletti sisältää enemmän aromiaineita, ja vähemmän humalakasvin viherosia. Cryo-humalat valmistetaan jäädyttämällä tuoreita humalakäpyjä, jotka tämän jälkeen rikotaan. Muodostuneesta massasta sihdataan kävyn lehtiosat pois, jolloin jäljelle jää enemmän aromiainetta pelletöintiä varten. Cryo-humalapelletit ovat aromeiltaan intensiivisempiä ja niissä on vähemmän kasvimaisia, ruohoisia makuvivahteita.
Humalan ominaisuudet pähkinänkuoressa:
Alla olevat arvot ovat lajikkeelle tyypillisiä keskiarvoja. Todelliset arvot vaihtelevat satokausittain. Lue lisää humalan ominaisuuksista täältä.
Alfahappoja | 22-26 % |
Betahappoja | 9-11% |
Co-humuloneja | 20 – 24 % |
Säilyvyys | – |
Eteerisiä oljyjä | 2-5 ml /100g |
Myrseeniä | 60-70 % |
Humuleenia | 5-10 % |
Karyofylleeniä | 8-12 % |
Farneseeniä | 0 – 1 % |
Muita öljyjä (mm. beta-piniini, linalooli, geranoili ja seliniini) | 3,8-24,8 % |
Vaihtoehtoiset lajikkeet | Hallertau Blanc, Nelson Sauvin |
Sopii tyyleille | IPA, Pale Ale, Stout, Porter, Fruit Beer |
Humalapelletit ovat humaloita joista on otettu varret pois, jauhettu ja puristettu pieniksi pötköiksi. Käytetään noin 10% vähemmän kuin humalakukintoja, joilla on samanlainen alfataso. Humalapellettejä voidaan säilyttää pidempään ja niiden saatavuus ympäri vuoden on parempi.
Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alpha-happopitoisuus.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.