Kuvaus
Amerikkalainen hedelmäisen sitruksinen aromihumala Cryo Amarillo
Cryo-humalat ovat tavanomaisiin humalapelletteihin verrattuna lupuliinipitoisempia pellettejä. Tämä tarkoittaa, että pelletti sisältää enemmän aromiaineita, ja vähemmän humalakasvin viherosia. Cryo-humalat valmistetaan jäädyttämällä tuoreita humalakäpyjä, jotka tämän jälkeen rikotaan. Muodostuneesta massasta sihdataan kävyn lehtiosat pois, jolloin jäljelle jää enemmän aromiainetta pelletöintiä varten. Cryo-humalapellettit ovat aromeiltaan intensiivisempiä ja niissä on vähemmän kasvimaisia, ruohoisia makuvivahteita.
Amerikkalainen aromihumala, jota voidaan käyttää myös katkerointiin korkean alfahappopitoisuuden ansiosta. Aromi on kukkainen, greippinen ja persikkainen. Loistava humala myös yksinään käytettäväksi ja kuivahumalointiin.
Humalan ominaisuudet pähkinänkuoressa:
Alla olevat arvot ovat lajikkeelle tyypillisiä keskiarvoja. Todelliset arvot vaihtelevat satokausittain.
Alfahappoja | 13-20 % |
Betahappoja | 10-14 % |
Co-humuloneja | 14-20 % |
Säilyvyys | Säilyttää noin 90 % alfahapoista 6 kuukauden varastoinnin jälkeen, kun varastointilämpötila on 20ºC |
Eteerisiä oljyjä | 1,5-3,5 ml/100g |
Myrseeniä | 45-60 % |
Humuleenia | 14-20 % |
Karyofylleeniä | 5-8 % |
Farneseeniä | 4-7 % |
Muita öljyjä (mm. beta-piniini, linalooli, geranoili ja seliniini) | 2,7-31 % |
Vaihtoehtoiset lajikkeet | Cascade, Centennial, Chinook, Simcoe |
Sopii tyyleille | IPA, Pale Ale |
Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alpha-happopitoisuus.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.