Kuvaus
Columbus
Amerikkalainen humala, jota käytetään pääasiassa katkerohumala, mutta sopii myös aromihumalaksi. Mausteinen, pihkainen ja hieman sitrushedelmäinen. Käytetään yleensä keiton loppupuolella, tuomaa iskevää humalaisuutta.
Humalan ominaisuudet pähkinänkuoressa:
Alla olevat arvot ovat lajikkeelle tyypillisiä keskiarvoja. Todelliset arvot vaihtelevat satokausittain.
Alfahappoja | 14 – 18 % |
Betahappoja | 4,5 – 6 % |
Co-humuloneja | 28 – 35 % alfahapoista |
Säilyvyys | Säilyttää noin 45 % alfahapoista 6 kuukauden säilytyksen jälkeen (20ºC) |
Eteerisiä oljyjä | 2,5 – 4,5 ml/100g |
Myrseeniä | 45 – 55 % |
Humuleenia | 9 – 14 % |
Karyofylleeniä | 6 – 10 % |
Farneseeniä | 0 – 1 % |
Kaikkia muita (beta-piniini, linalooli, geranioli, seliniini) | 20 – 40 % |
Vaihtoehtoiset lajikkeet | Centennial, Chinook, Gelana, Nugget |
Sopii tyyleille | IPA, American Pale, Stout, Barley Wine, Lager |
Humalapelletit ovat humaloita joista on otettu varret pois, jauhettu ja puristettu pieniksi pötköiksi. Käytetään noin 10% vähemmän kuin humalakukintoja, joilla on samanlainen alfataso. Humalapellettejä voidaan säilyttää pidempään ja niiden saatavuus ympäri vuoden on parempi. Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alpha-happopitoisuus.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.