Kuvaus
Vinoferm bentoniitti
Bentoniitti eli viinisavi on savea, joka koostuu kiisuyhdisteistä. Juomien kirkastuksessa yleisimmin käytetyt bentoniittilaadut ovat natrium- ja kalsiumbentoniitti. Erona näiden laatujen välillä on pohjasakan poistamisen jälkeen jäljelle jäävä aine. Natriumbentoniitista jäljelle jää natriumia (suolaa) ja kalsiumbentoniitista kalsiumia. Näistä huomattavasti parempi vaihtoehto juomien valmistuksessa on kalsium. Bentoniitti on hyvin imukykyistä ja se imeekin itseensä paljon saostumista aiheuttavia aineita vajoten lopulta pohjaan. Vinofermin bentoniitti on kalsiumbentoniittia ja se soveltuu niin viinille, siiderille, mehulle kuin oluellekin.
Annostus:
- 1 – 2 g / 1 litra
- Laita tarvittava määrä bentoniittia likoamaan 10 kertaa oman tilavuutensa vertaiseen vesimäärään
- Anna bentoniitin turvota 6-12 tuntia
- Kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää pieneen määrään saostettavaa nestettä. Sekoita
- Lisää bentoniitti koko erään saostettavaan nestettä
Nere –
Toimii niinkuin pitääkin.