Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

WattuWitti Lapon Koemäskäykset 11

Olut valmistetaan käyttämällä Grainfather-kotipanimojärjestelmää

Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueen sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin. Osta tämän reseptin raaka-aineet täältä.

OLUEN TUNNUSLUVUT

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

  • Eräkoko: n. 23 litraa
  • Maltaita yhteensä: 6 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 60 grammaa
  • Katkerot: 14 IBU
  • Väri: 8 EBC Ennen vadelmaa
  • Mäskäyslämpötila: 66°C
  • Ulosmäskäyslämpötila 75°C
  • Vierteen ominaispaino: (OG): 1.053 SG / 13 °P
  • Käymislämpötila: 18°C
  • Lopullinen ominaispaino (FG): 1.008 SG / 2 °P
  • Alkoholia (ABV): 5,97%

MALLASPOHJA

2 kg Crisp Lager
2 kg Crisp Torrefied Wheat
0,5 kg Crisp Torrefied Flaked Oats
1 kg Chateau Acid
0,25kg Chateau Munich Light
0,25kg Chateau Wheat Blanc

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Humalat ja mausteet:
30g Mandarina Bavaria / 60 min
30g Mandarina Bavaria / 10 min
30g Korianterinsiemen / 5 min
30g Makea Appelsiininkuori / 5 min
Amoretti Vadelmauute 226g pääkäymisen jälkeen

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti. Mäskäys suoritetaan yksivaiheisena.

  1. Lämmitä 20l mäskäysvettä 66C. Mäskää rouhitut maltaat sisään ja pidä tässä lämpötilassa 90 minuuttia. Tämän jälkeen nosta lämpötila 75°C eli ulosmäskäyslämpöön ja odota 10 minuuttia. Grainfatherilla pumppu on käynnissä koko mäskäyksen ajan.
  2. Mäskäyksen lopussa huuhtele maltaita 75°C vedellä, kunnes vierrettä on riittävästi. Ennen keittoa pitäisi olla n. 27l nestettä.
  3. Kuumenna vierre kiehuvaksi ja sen jälkeen lisää 30 grammaa Mandarina humalaa. 10 minuuttia ennen keiton loppumista lisää toiset 30 grammaa Mandarinaa ja 5 minuuttia ennen keiton loppua lisää vielä murskatut korianterinsiemenet ja appelsiininkuoret.
  4. Keiton päätyttyä pyöräytä kunnon whirlpool.

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva: Imperial Yeast Whiteout 1,5l Startterilla

  1. Jäähdytä vierre ja siirrä se käymisastiaan. Lisää hiiva
  2. Kun pääkäyminen on loppunut noin viikon jälkeen, lisää vadelmauute.

Lisää reseptejä: