Olut valmistetaan käyttämällä Grainfather-kotipanimojärjestelmää
Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueen sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin. Osta tämän reseptin raaka-aineet täältä.
OLUEN TUNNUSLUVUT
Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.
- Eräkoko: n. 23 litraa
- Maltaita yhteensä: 6 kilogrammaa
- Humalaa yhteensä: 60 grammaa
- Katkerot: 14 IBU
- Väri: 8 EBC Ennen vadelmaa
- Mäskäyslämpötila: 66°C
- Ulosmäskäyslämpötila 75°C
- Vierteen ominaispaino: (OG): 1.053 SG / 13 °P
- Käymislämpötila: 18°C
- Lopullinen ominaispaino (FG): 1.008 SG / 2 °P
- Alkoholia (ABV): 5,97%
MALLASPOHJA
2 kg Crisp Lager
2 kg Crisp Torrefied Wheat
0,5 kg Crisp Torrefied Flaked Oats
1 kg Chateau Acid
0,25kg Chateau Munich Light
0,25kg Chateau Wheat Blanc
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
Humalat ja mausteet:
30g Mandarina Bavaria / 60 min
30g Mandarina Bavaria / 10 min
30g Korianterinsiemen / 5 min
30g Makea Appelsiininkuori / 5 min
Amoretti Vadelmauute 226g pääkäymisen jälkeen
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti. Mäskäys suoritetaan yksivaiheisena.
- Lämmitä 20l mäskäysvettä 66C. Mäskää rouhitut maltaat sisään ja pidä tässä lämpötilassa 90 minuuttia. Tämän jälkeen nosta lämpötila 75°C eli ulosmäskäyslämpöön ja odota 10 minuuttia. Grainfatherilla pumppu on käynnissä koko mäskäyksen ajan.
- Mäskäyksen lopussa huuhtele maltaita 75°C vedellä, kunnes vierrettä on riittävästi. Ennen keittoa pitäisi olla n. 27l nestettä.
- Kuumenna vierre kiehuvaksi ja sen jälkeen lisää 30 grammaa Mandarina humalaa. 10 minuuttia ennen keiton loppumista lisää toiset 30 grammaa Mandarinaa ja 5 minuuttia ennen keiton loppua lisää vielä murskatut korianterinsiemenet ja appelsiininkuoret.
- Keiton päätyttyä pyöräytä kunnon whirlpool.
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva: Imperial Yeast Whiteout 1,5l Startterilla
- Jäähdytä vierre ja siirrä se käymisastiaan. Lisää hiiva
- Kun pääkäyminen on loppunut noin viikon jälkeen, lisää vadelmauute.