Julkaistu Jätä kommentti

Vanha kettuolut – Altbier

Lappo.fi resepti vanha kettuolut altbier

Vanha kettuolut - Altbier

Viidennessä koemäskäyksessä valmistetaan saksalainen perinnetyyli Altbier.

Olut valmistetaan käyttämällä Braumeister -kotipanimojärjestelmää

Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

Oluen tunnusluvut

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

  • Eräkoko: n. 23 litraa
  • Maltaita yhteensä: 6 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 40 grammaa
  • Mäskäyslämpötila:  68°C,
  • Ulosmäskäyslämpötila 78°C
  • Vierteen ominaispaino: (OG): x SG / x°P
  • Käymislämpötila: 20°C
  • Lopullinen ominaispaino: x SG / x°P
  • Alkoholia til.-%: (ABV): x %

Mallaspohja

6 kg Viking Pilsner
0,7 kg Viking Munich Light
0,2 kg Cara Munich
0,2 kg Carafa II
Yhteensä 7,1 kg

Mäskäysohjelma ja humalointi

Humalat:
30 g Magnum / 60 min
10 g Magnum / kuivahumalointi

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
  2. Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
  3. Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Magnum-humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min

Hiivaus ja käyminen

Hiiva: 1 ps Imperial Yeast Kaiser Ale -nestehiiva

  1. Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
  2. Anna vierteen käydä noin viikon ajan n. 20 asteen lämpötilassa
  3. Lisää aromihumala
  4. Kypsytä n. 3-5 päivää
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *