Trooppinen stout-olut, joka on humaloitu Pekko-lajikkeella.
Valitse aina olueen sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.
OLUEN TUNNUSLUVUT
Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.
- Eräkoko: 13,5 litraa
- Maltaat: 3,3 kilogrammaa
- Humalat: 20 grammaa
- Ominaispaino ennen käymistä (OG): 1.060 SG / 14.7°P
- Ominaispaino käymisen päätyttyä (FG): 1.014 SG / 3.6°P
- Alkoholipitoisuus (ABV): 6,05 %
- Väri: 59,1 EBC / 30,0 SRM
- Katkeruus (IBU): 38,2
- Mäskäystehokkuus (%): 83
- Keittoaika (min): 66
MALLASPOHJA
2,7 kg Viking Malt – Pale Ale Malt (81.82%)
0,2 kg Weyermann – Chocolate Rye (6.06%)
0,15 kg Viking Malt – Chocolate Malt (4.55%)
0,15 kg Viking Malt – Caramel 300 (4.55%)
0,1 kg Viking Malt- Caramel 200 (3.03%)
Yhteensä 3,3 kg mallasta
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
Humalat:
10.0 g Pekko
10.0 g Pekko
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.
- Lämmitä mäskäysvesi 68°C
- Lisää rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
- Ulosmäskäys: lämmitä mäskäysvesi hetkeksi 77°C, huuhtele ja siirrä vierre keittoastiaan
- Kuumenna vierre kiehuvaksi – vierteen keittoaika on 66 minuuttia. Lisää 10 g Pekko-humalapellettejä vierteeseen kun kokonaiskeittoaikaa on jäljellä 60 minuuttia
- Lisää 10 g Pekko-humalapellettejä vierteeseen kun kokonaiskeittoaikaa on jäljellä 15 minuuttia
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva:11 g Nottingham Ale (Lallemand)
- Jäähdytä kiehunut vierre 66 minuutin jälkeen, siirrä vierre käymisastiaan
- Lisää 11 grammaa Nottingham Ale -hiivaa jäähtyneeseen vierteeseen
- Käytä olut 19°C lämpötilassa