Oluen vuosikellon aloittaa makea, mutta katkeroinen perinteikäs brittiläinen ale.
Bitter -oluet jaetaan karkeasti kolmeen ryhmään alkoholipitoisuutensa perusteella, joista Tammikuu edustaa keskiraskasta Best Bitter -tyyliä – BJCP:n olutkategoriaa 8b.
Best Bitterit ovat suomalaisittain III-luokan oluita, jotka ovat väriltään kuparisia ja maultaan miedon hedelmäesterisiä, humalaisia ja maltaisia kuivalla jälkimaulla. Maun tasapaino on kallellaan keiton alkuvaiheessa lisättävään katkerohumalointiin perinteisillä brittilajikkeilla. Juotava sessio-tyyppinen olut.
Tekniset luvut
- Eräkoko 20 litraa
- laskennallinen tehokkuus: 75%
- OG: n. 1.047
- FG: n. 1.012
- Katkerot: 32 IBU
- ABV: 4,6 %
Raaka-aineet
3,5 kg Viking Malt Pale Ale
0,4 kg Viking Malt Cookie
0,2 kg Viking Malt Caramel 200
15 grammaa Target
15 grammaa East Kent Goldings
25 grammaa East Kent Goldings
1 pussi Lallemand Windsor
Mäskäys
Brittioluiden mäskäysohjelmat ovat perinteisesti olleet erittäin yksinkertaisia. Tämäkin bitter valmistuu suoraviivaisella maltaat veteen -menetelmällä. Yksivaiheinen mäskäys ilman mash-outtia on helppo myös aloittelijoille.
Mäskää maltaita 67 °C asteessa 75 minuutin ajan ja huuhtele 75 °C vedellä.
Keitto
Lisää 15 Target heti keiton alussa ja keitä 60 minuuttia
Lisää toinen 1g Targettia kun keittoa on jäljellä 30 minuuttia
Lisää East Kent Goldings kun keittoaikaa on jäljellä 15 minuuttia.
Hiivaus ja käyminen
Tilaa reseptin raaka-aineet tästä
Haluatko ilmoituksen sähköpostiiisi kun tuotetta on jälleen varastossa?