Lapon koepanimo testasi Birkkalan Luomuspelttimallasta Suomusjärveltä tekemällä erikois-IPAn, jonka pohjassa on runsaasti spelttiä ja Crispin Chevalier perinnemallasta ja humaloinnissa reippaasti amerikkalaisia perushumalia. Tulos on miellyttävän kuparinen ja maltainen, raikkaasti humaloitu IPA.
Arvioitu OG 1.054 ja FG 1.014, ABV n. 5,2 %
Maltaat
- 4 kg Crisp Chevallier Heritage Malt
- 2 kg Birkkalan luomuspelttimallas
- 0,4 kg Crisp Light Crystal 150
- 0,4 kg riisin– tai kaurankuorta
Mäskäys
Kaksivaiheinen mäskäys, mäskäysvesi 26 litraa (lue lisää mäskäysvaiheista)
- Protein rest 30 min 50 C
- Päämäskäys 30 min 68,9 C
- Mash out 10 min 75,6 C
- Huuhtelu 16,5 litraa 75,6 C
- Keitto 60 minuuttia + 15 minuutin whirlpool
Humalat
- Keitto 60 minuuttia Columbus 20 g
- Keitto 15 minuuttia Amarillo 15 g, Mosaic 15 g, Citra 15 g
- Keitto 5 minuuttia Amarillo 15 g, Mosaic 15 g, Citra 15 g
- Whirlpool Amarillo 15, Mosaic 15, Citra 15 g
Hiiva