Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Speltti-IPA

Lapon koepanimo testasi Birkkalan Luomuspelttimallasta Suomusjärveltä tekemällä erikois-IPAn, jonka pohjassa on runsaasti spelttiä ja Crispin Chevalier perinnemallasta ja humaloinnissa reippaasti amerikkalaisia perushumalia. Tulos on miellyttävän kuparinen ja maltainen, raikkaasti humaloitu IPA.

Arvioitu OG 1.054 ja FG 1.014, ABV n. 5,2 %

Maltaat

Mäskäys

Kaksivaiheinen mäskäys, mäskäysvesi 26 litraa (lue lisää mäskäysvaiheista)

  • Protein rest 30 min 50 C
  • Päämäskäys 30 min 68,9 C
  • Mash out 10 min 75,6 C
  • Huuhtelu 16,5 litraa 75,6 C
  • Keitto 60 minuuttia + 15 minuutin whirlpool

Humalat

  • Keitto 60 minuuttia Columbus 20 g
  • Keitto 15 minuuttia Amarillo 15 g, Mosaic 15 g, Citra 15 g
  • Keitto 5 minuuttia Amarillo 15 g, Mosaic 15 g, Citra 15 g
  • Whirlpool Amarillo 15, Mosaic 15, Citra 15 g

Hiiva

US-05 11,5 g  

 

Lisää reseptejä: