Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Sitruswitti – Lapon koemäskäykset 2

Koemäskäyksissä Lapon henkilökunta valmistaa juomia käyttäen kuluttajien saatavilla olevia välineitä ja raaka-aineita. Tarkoituksena on tuottaa reseptejä kotipanijoiden käyttöön ja samalla tuottaa konkreettista kokemusta ja dataa eri kotipanimolaitteiden ominaisuuksista. Toisessa koemäskäyksessä tavoitteena oli sitrusaromivetoinen witbier. Mallaspohjaan ei juurikaan otettu tavallista vehnämallasta, vaan toisena kulmakivenä olivat vehnähiutaleet. Resepti: Joni Henriksson Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin. Tilaa tämän reseptin raaka-aineet suoraan täältä.

OLUEN TUNNUSLUVUT

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia. Eräkoko: n. 23 litraa Maltaita yhteensä: 4,9 kilogrammaa Humalaa yhteensä: 50 grammaa Mäskäyslämpötila: 67°C, Ulosmäskäyslämpötila 78°C Vierteen ominaispaino: (OG): 1.048 SG Käymislämpötila: 20°C Lopullinen ominaispaino: 1.012 SG Alkoholia til.-%: (ABV): 4,7 %

MALLASPOHJA

2,3 kg Viking Pilsner Malt 2,3 kg Vehnähiutale 0,3 kg Crisp Torrefied Oats Yhteensä 4,9 kg

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Humalat: Hallertau Mittelfrüh 20 g / 60 min Citra 15 g / 5min Mandarina Bavaria 15 g / 5 min Muuta: Korianterin siemeniä 30 g, Hapan appelsiinikuori 30 g / 10 min Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
  2. Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
  3. Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Mitterlfruh-humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min
  4. Kun keittoa on jäljellä 10 min, lisää korianterinsiemenet ja appelsiininkuoret
  5. Kun keittoa on jäljellä 5 min, lisää Citra ja Mandarina Bavaria

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva: Wyest 3944 Belgian Witbier

  1. Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
  2. Anna vierteen käydä 7 – 10 päivää 19 asteen lämpötilassa

TILAA TÄSTÄ RESEPTIPAKETTI

Lisää reseptejä: