Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Sinkkupäivän Simcoe Single Hop IPA

Single’s Day resepti on klassinen single hop -IPA jossa reippaasti Simcoeta ja puhdas pohja. Resepti: Team Lappo Eräkoko tälle reseptille: n. 20 litraa Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

OLUEN TUNNUSLUVUT

  • Eräkoko: n. 20 litraa
  • Maltaita yhteensä: 5,5 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 160 grammaa
  • Mäskäyslämpötila: 67°C,
  • Vierteen ominaispaino: (OG): 1.061 SG
  • Käymislämpötila: 20°C
  • Lopullinen ominaispaino: 1.013 SG
  • Alkoholia til.-%: (ABV): 6,4 %

MALLASPOHJA

Yhteensä 5,5 kg

MÄSKÄYS JA HUMALOINTI

  • 40 g Simcoe / Keitto 60 min
  • 40 g Simcoe / Keitto 15 min
  • 40 g Simcoe / Keitto 1 min
  • 40 g Simcoe / kuivahumalointi 3 päivää

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
  2. Rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
  3. Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Simcoeta kun keittoa on jäljellä 60 min, 15 min ja 1 min.

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva: 1 x US-05 11,5g

  1. Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
  2. Anna vierteen käydä noin viikon ajan n. 20 asteen lämpötilassa
  3. Kuivahumaloi 3 – 5 päivää ennen pullotusta

TILAA RESEPTIPAKETTI TÄSTÄ

Lisää reseptejä: