Single’s Day resepti on klassinen single hop -IPA jossa reippaasti Simcoeta ja puhdas pohja. Resepti: Team Lappo Eräkoko tälle reseptille: n. 20 litraa Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.
OLUEN TUNNUSLUVUT
- Eräkoko: n. 20 litraa
- Maltaita yhteensä: 5,5 kilogrammaa
- Humalaa yhteensä: 100 grammaa
- Mäskäyslämpötila: 67°C,
- Vierteen ominaispaino: (OG): 1.061 SG
- Käymislämpötila: 20°C
- Lopullinen ominaispaino: 1.013 SG
- Alkoholia til.-%: (ABV): 6,4 %
MALLASPOHJA
- 4 kg Viking Malt Pilsner
- 0,5 kg Viking Malt Munich Dark
- 0,5 kg Viking Malt Caramel 100
- 0,5 kg Cara Body
Yhteensä 5,5 kg
MÄSKÄYS JA HUMALOINTI
- 40 g Simcoe / Keitto 60 min
- 40 g Simcoe / Keitto 15 min
- 40 g Simcoe / Keitto 1 min
- 40 g Simcoe / kuivahumalointi 3 päivää
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.
- Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
- Rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
- Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Simcoeta kun keittoa on jäljellä 60 min, 15 min ja 1 min.
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva: 1 x US-05 11,5g
- Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
- Anna vierteen käydä noin viikon ajan n. 20 asteen lämpötilassa
- Kuivahumaloi 3 – 5 päivää ennen pullotusta