Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Saison Templar

Saison Templar on erittäin helppo saison-olut kevään ja syksyn janonsammuttajaksi. Tämä olut vapauttaa sisäisen pyhimyksesi.

Olut valmistetaan käyttämällä Grainfather-kotipanimojärjestelmää

Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueen sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

Osta tämän reseptin raaka-aineet täältä.

OLUEN TUNNUSLUVUT

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

  • Eräkoko: n. 23 litraa
  • Maltaita yhteensä: 5 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 125 grammaa
  • Katkerot: 39 IBU
  • Väri: 7,5 EBC
  • Mäskäyslämpötila: 66°C
  • Ulosmäskäyslämpötila 75°C
  • Vierteen ominaispaino: (OG): 1.05 SG / 12 °P
  • Käymislämpötila: 26 – 32°C
  • Lopullinen ominaispaino (FG): 1.011 SG / 3 °P
  • Alkoholia (ABV): 5,2%

MALLASPOHJA

4,25 kg Chateau Pilsen
0,75 kg Chateau Cara Blond

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Humalat:
35g Hallertau Tradition / 60 min
90g Mandarina Bavaria / 5 min

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

Mäskäys suoritetaan yksivaiheisena.

  1. Lämmitä 20l mäskäysvettä 66C. Mäskää rouhitut maltaat sisään ja pidä tässä lämpötilassa 60 minuuttia. Tämän jälkeen nosta lämpötila 75°C eli ulosmäskäyslämpöön ja odota 10 minuuttia. Grainfatherilla pumppu on käynnissä koko mäskäyksen ajan.
  2. Mäskäyksen lopussa huuhtele maltaita 75°C vedellä, kunnes vierrettä on riittävästi. Ennen keittoa pitäisi olla n. 27l nestettä.
  3. Kuumenna vierre kiehuvaksi ja sen jälkeen lisää 35 grammaa Hallertau Traditionia
  4. Viisi minuuttia ennen keiton loppua lisää Mandarina Bavaria
  5. Keiton päätyttyä pyöräytä kunnon whirlpool.

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva: Mangrove Jack’s French Saison M29 10g

  1. Jäähdytä vierre ja siirrä se käymisastiaan. Lisää hiiva. Käymislämpötila on varsin lämmin 26 – 32 C
  2. Pääkäyminen kestää vain muutaman päivän, kypsytä haluamasi aika, astioi ja nauti.

Lisää reseptejä: