Saison Templar on erittäin helppo saison-olut kevään ja syksyn janonsammuttajaksi. Tämä olut vapauttaa sisäisen pyhimyksesi.
Olut valmistetaan käyttämällä Grainfather-kotipanimojärjestelmää
Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueen sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.
Osta tämän reseptin raaka-aineet täältä.
OLUEN TUNNUSLUVUT
Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.
- Eräkoko: n. 23 litraa
- Maltaita yhteensä: 5 kilogrammaa
- Humalaa yhteensä: 125 grammaa
- Katkerot: 39 IBU
- Väri: 7,5 EBC
- Mäskäyslämpötila: 66°C
- Ulosmäskäyslämpötila 75°C
- Vierteen ominaispaino: (OG): 1.05 SG / 12 °P
- Käymislämpötila: 26 – 32°C
- Lopullinen ominaispaino (FG): 1.011 SG / 3 °P
- Alkoholia (ABV): 5,2%
MALLASPOHJA
4,25 kg Chateau Pilsen
0,75 kg Chateau Cara Blond
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
Humalat:
35g Hallertau Tradition / 60 min
90g Mandarina Bavaria / 5 min
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.
Mäskäys suoritetaan yksivaiheisena.
- Lämmitä 20l mäskäysvettä 66C. Mäskää rouhitut maltaat sisään ja pidä tässä lämpötilassa 60 minuuttia. Tämän jälkeen nosta lämpötila 75°C eli ulosmäskäyslämpöön ja odota 10 minuuttia. Grainfatherilla pumppu on käynnissä koko mäskäyksen ajan.
- Mäskäyksen lopussa huuhtele maltaita 75°C vedellä, kunnes vierrettä on riittävästi. Ennen keittoa pitäisi olla n. 27l nestettä.
- Kuumenna vierre kiehuvaksi ja sen jälkeen lisää 35 grammaa Hallertau Traditionia
- Viisi minuuttia ennen keiton loppua lisää Mandarina Bavaria
- Keiton päätyttyä pyöräytä kunnon whirlpool.
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva: Mangrove Jack’s French Saison M29 10g
- Jäähdytä vierre ja siirrä se käymisastiaan. Lisää hiiva. Käymislämpötila on varsin lämmin 26 – 32 C
- Pääkäyminen kestää vain muutaman päivän, kypsytä haluamasi aika, astioi ja nauti.