Kuudennessa koemäskäyksessä valmistetaan Brown Ale.
Olut valmistetaan käyttämällä Braumeister -kotipanimojärjestelmää
Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.
OLUEN TUNNUSLUVUT
Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.
- Eräkoko: n. 23 litraa
- Maltaita yhteensä: 6 kilogrammaa
- Humalaa yhteensä:40 grammaa
- Mäskäyslämpötila: 68°C,
- Ulosmäskäyslämpötila 78°C
- Vierteen ominaispaino: (OG): 1,074 SG / 18°P
- Käymislämpötila: 20°C
- Lopullinen ominaispaino: 1,020 SG / 5°P
- Alkoholia (ABV): 7,2 %
MALLASPOHJA
2,4 kg Crisp Brown Malt
2,4 kg Crisp Extra Pale Maris Otter
0,15 kg Crisp Torrefied Oats
0,45 kg Viking Malt Cookie
0,3 kg Crisp Crystal 100
0,15 kg Crisp Roasted Barley
0,15 kg Torrefied Wheat
Yhteensä 6,0 kg
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
Humalat:
20 g Challenger / 60 min
20 g East Kent Golding / 5 min
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.
- Lämmitä mäskäysvesi 68°C.
- Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
- Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Challenger humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min
- Kun keittoa on jäljellä 5 min, lisää East Kent Goldings humala
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva: Imperial Yeast House Ale -nestehiiva
- Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
- Anna vierteen käydä noin viikon ajan n. 20 asteen lämpötilassa