Panimolta kotiin -sarjan toisena oluena on porilaisen alkuvuodesta 2022 toimintansa lopettaneen Rocking Bear Brewersin palkittu maustettu hapanolut Viikinäinen Vattu Mojito Sour Ale. Kevyt, raikas, mojiton ja vadelman makuinen hapanolut on erinomainen lisä kesäjuomavalikoimaasi.
OLUEN TUNNUSLUVUT
- Ominaispaino alussa (OG): 1.043 SG / 11 Plato
- Ominaispaino lopussa (FG): 1.012 SG / 3 Plato
- Alkoholiprosentti: 4,1 til-%
MALLASPOHJA JA MÄSKÄYS
Mallas | Osuus pohjasta | Eräkoko n. 20 litraa |
---|---|---|
Viking Malt Pilsner | 40 % | 2,7 kg |
Viking Malt Light Munich | 29 % | 1,7 kg |
Viking Malt Wheat | 31 % | 1,8 kg |
Mäskää 60 minuuttia 68 °C. Mäskäysveden määrä riippuu laitteistostasi.
KEITTO JA HUMALOINTI
Humala | Lisäysvaihe | Miten | Eräkoko n. 20 litraa |
---|---|---|---|
Limemehua ja limen kuorta | Keitto 90 min | Purista mehu ja lisää kuoret humalapussissa keittoon. | 200 g |
Tuoretta minttua | Keitto 90 min | 1 vihta/nippu |
Vierteen keittoaika 90 minuuttia. Lisää puristettujen limejen mehu, sekä kuoret ja minttu vihtana humalapussissa keiton alussa. Muista, että kuorelliset hedelmät voi ennen käyttöä pestä desinfiointiaineella kuten ChemiPro Sanilla.
HAPATUS
Siirrä keitetty vierre käymisastiaan jäähdyttäen se n. 30 asteiseksi. Lisää 3 grammaa Lallemand Sour Pitchiä ja odota n. 3 vuorokautta, kunnes vierteen pH on 2,6 – 2,9.
HIIVAUS
Hiiva | Eräkoko n. 20 litraa |
---|---|
US-05 | 1 x 11,5 pakettia |
Suositeltu hiivaus- ja käymislämpötila 18-28°C. Anna käydä 4 – 7 vrk kunnes ominaispaino on n. 1.012 SG.
KUIVAHUMALOINTI
Kuivahumala | Määrä g / l | Eräkoko n. 20 l |
---|---|---|
Amarillo | 0,6 g/litra | 12 g |
Amoretti vadelmapyree | 40 g/litra | 800 g |
Lisää vadelmapyree ja kuivahumala pääkäymisen jälkeen. Pari päivää pyreen lisäämisen jälkeen jäähdytä ja poista hiivat. Anna kypsyä n. 3 viikkoa, pullota, hiilihapota ja nauti.