Julkaistu Jätä kommentti

#2 Rocking Bear – Viikinäinen Vattu Mojito Sour

Rocking Bear - Viikinäinen Vattu Mojito Sour

Panimolta kotiin -sarjan toisena oluena on porilaisen Rocking Bear Brewersin palkittu maustettu hapanolut Viikinäinen Vattu Mojito Sour Ale. Kevyt, raikas, mojiton ja vadelman makuinen hapanolut on erinomainen lisä kesäjuomavalikoimaasi.

Oluen tunnusluvut

  • Ominaispaino alussa (OG): 1.043 SG / 11 Plato
  • Ominaispaino lopussa (FG): 1.012 SG / 3 Plato
  • Alkoholiprosentti: 4,1 til-%

Mallaspohja ja mäskäys

Mallas Osuus pohjasta Eräkoko n. 20 litraa
Viking Malt Pilsner 40 % 2,7 kg
Viking Malt Light Munich 29 % 1,7 kg
Viking Malt Wheat 31 % 1,8 kg

Mäskää 60 minuuttia 68 °C.

Mäskäysveden määrä riippuu laitteistostasi.

Keitto ja humalointi

Humala Lisäysvaihe Miten Eräkoko n. 20 litraa
Limemehua ja limen kuorta Keitto 90 min Purista mehu ja lisää kuoret humalapussissa keittoon. 200 g
Tuoretta minttua Keitto 90 min 1 vihta/nippu

Vierteen keittoaika 90 minuuttia.

Lisää puristettujen limejen mehu, sekä kuoret ja minttu vihtana humalapussissa keiton alussa.
Muista, että kuorelliset hedelmät voi ennen käyttöä pestä desinfiointiaineella kuten ChemiPro Sanilla.

Hapatus

Siirrä keitetty vierre käymisastiaan jäähdyttäen se n. 30 asteiseksi. Lisää 3 grammaa Lallemand Sour Pitchiä ja odota n. 3 vuorokautta, kunnes vierteen pH on 2,6 - 2,9.

Hiivaus

Hiiva Eräkoko n. 20 litraa
US-05 1 x 11,5 pakettia

Suositeltu hiivaus- ja käymislämpötila 18-28°C. Anna käydä 4 - 7 vrk kunnes ominaispaino on n. 1.012 SG.

Kuivahumalointi

Kuivahumala Määrä g / l Eräkoko n. 20 l
Amarillo 0,6 g/litra 12 g
Amoretti vadelmapyree 40 g/litra 800 g

Lisää vadelmapyree ja kuivahumala pääkäymisen jälkeen. Pari päivää pyreen lisäämisen jälkeen jäähdytä ja poista hiivat.  Anna kypsyä n. 3 viikkoa, pullota, hiilihapota ja nauti.

Rocking Bear – Viikinäinen Vattu Mojito Sour.

Lappo panimolta kotiin - reseptisarja Rocking Bear Viikinäinen Vattu Mojito
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *