Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

PJ Stout – Lakeuden panimojuhla 2017

Täyteläinen stout-olut, valmistettu vuoden 2017 Lakeuden Panimojuhlaan.

Resepti: Juha Mäki-Turja
Eräkoko tälle reseptille: 20 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueeseesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

OLUEN TUNNUSLUVUT

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

  • Eräkoko: 20 litraa
  • Maltaita yhteensä: 4,8 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 45 grammaa
  • Mäskäyslämpötila: 66°C, ulosmäskäyslämpötila 77°C
  • Vierteen ominaispaino: (OG): 1.055 SG / 14.3°P
  • Käymislämpötila: 19°C
  • Lopullinen ominaispaino: 1.015 SG / 3.8°P
  • Alkoholia til.-%: (ABV): 5,70 %
  • Väri: 76,6 EBC / 38,9 SRM
  • Katkeroita: 40,3 IBU
  • Arvioitu tehokkuus: 78%
  • Keittoaika: 70 minuuttia

MALLASPOHJA

3,8 kg Finest Maris Otter (Crisp) – 79,17% kokonaismaltaista
0,3 kg Flaked Torrefied Barley (Crisp) – 6,25% kokonaismaltaista
0,3 kg Roasted Barley (Crisp) – 6,25% kokonaismaltaista
0,2 kg Brown (Crisp) – 4,17% kokonaismaltaista
0,2 kg Chocolate (Crisp)- 4,17% kokonaismaltaista

Yhteensä 4,8 kg maltaita

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Humalat:
20 g Columbus – pelletti – 15% alfa
10 g Challenger – pelletti – 6,7% alfa
15 g East Kent Goldings – 5,7% alfa

Muuta: 2 g Ruokasoodaa

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi 66°C. Lisää mäskäysveteen 2 grammaa ruokasoodaa
  2. Lisää rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
  3. Ulosmäskäys: lämmitä mäskäysvesi hetkeksi 77°C, siirrä vierre keittoastiaan
  4. Kuumenna vierre kiehuvaksi – vierteen keittoaika on 70 minuuttia. Lisää Columbus-humalapelletit vierteeseen kun se on kiehunut 25 minuuttia, eli kokonaiskeittoaikaa on jäljellä 45 minuuttia
  5. Lisää Challenger ja East Kent Goldings kun vierre on kiehunut 55 minuuttia eli kokonaiskeittoaikaa on jäljellä 15 minuuttia

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva:
10 g New World Strong Ale (M42) – Mangrove Jack’s

  1. Jäähdytä kiehunut vierre 70 minuutin jälkeen, siirrä vierre käymisastiaan.
  2. Lisää 10 grammaa New World Strong Ale hiivaa jäähtyneeseen vierteeseen.
  3. Käytä olut 19°C lämpötilassa.

Lisää reseptejä: