Julkaistu Jätä kommentti

Persner – pilsner

Persner - pilsner

Kevytrunkoisen Persner-oluen pohjana ovat suomalaiset Pehkolan Mallastamon Pilsner-maltaat.

Humalaksi valikoitui perinteikäs saksalainen aromihumala Hallertau Perle, joka on maultaan miellyttävän yrttisen minttuinen mausteisella vireellä. Toisena humalana on Mosaic.  Mosaic on peräisin Simcoen ja Nuggetin liitosta. Se on maultaan sitruksinen, mangoinen, mäntynen ja yrttinen, pehmeän humalainen.

Persnerin hiivana on Mangrove Jack’s Craft Series Bavarian Lager M76. M76 on kevyen hapokas vähäisellä rikkiaromilla. Se tukee hyvin humalointia ja maltaan monimuotoisuutta.

Pilsner-maltaan keittoa kannattaa jatkaa täydet 90min, jotta saadaan virhemaut minimoitua.

Oluen tunnusluvut

Mallaspohja

Mäskäysohjelma ja humalointi

Mäskäysvesi 17 litraa. Huuhteluvesi 9 litraa.

Mäskätään 60 min/65°,  mash out 5 min/75°

Keitto 90 min.

Hiivaus

Hiiva: Mangrove Jack’s Craft Series Bavarian Lager M76

  • 12°C - 7 vrk
  • 18°C - 2 vrk
  • 4°C - 7 vrk
  • 2°C - 7 vrk

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *