Kevytrunkoisen Persner-oluen pohjana ovat suomalaiset Pehkolan Mallastamon Pilsner-maltaat. Humalaksi valikoitui perinteikäs saksalainen aromihumala Hallertau Perle, joka on maultaan miellyttävän yrttisen minttuinen mausteisella vireellä. Toisena humalana on Mosaic. Mosaic on peräisin Simcoen ja Nuggetin liitosta. Se on maultaan sitruksinen, mangoinen, mäntynen ja yrttinen, pehmeän humalainen. Persnerin hiivana on Mangrove Jack’s Craft Series Bavarian Lager M76. M76 on kevyen hapokas vähäisellä rikkiaromilla. Se tukee hyvin humalointia ja maltaan monimuotoisuutta. Pilsner-maltaan keittoa kannattaa jatkaa täydet 90min, jotta saadaan virhemaut minimoitua.
OLUEN TUNNUSLUVUT
- Resepti: Otto Lehikoinen
- Eräkoko: 19 litraa
- Mallas: 5 kg Pehkolan Mallastamo Pilsner
- Humalat: Hallertau Perle 100 g
- Hiiva: Mangrove Jack’s Bavarian Lager Yeast M76
- Ominaispaino ennen käymistä OG: 1.045
- Ominaispaino käymisen jälkeen FG: 1.010
- Alkoholipitoisuus: 4,7%
MALLASPOHJA
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
Mäskäysvesi 17 litraa. Huuhteluvesi 9 litraa. Mäskätään 60 min/65°, mash out 5 min/75° Keitto 90 min.
- 25 g Hallertau Perle -humalaa keiton alkuun [@ 90 min]
- 20 g Hallertau Perle whirpooliin (keiton jälkeen)
- 25 g Hallertau Perle-humalaa kun vierre on siirretty käymisastiaan.
- 30 g Hallertau Perle-humalaa 24h kuluttua hiivauksesta käymisastiaan.
HIIVAUS
Hiiva: Mangrove Jack’s Craft Series Bavarian Lager M76
- 12°C – 7 vrk
- 18°C – 2 vrk
- 4°C – 7 vrk
- 2°C – 7 vrk