Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

New Zeeland IPA

New Zeeland IPA – olutresepti on Lappon mallasmörkön Antin käsialaa. Antti kertoo oluesta seuraavaa: ”Oluessa on perus vaalea mallaspohja. Ajatuksissa oli suunnitella pale ale-tyyppinen humalavetoinen olut. Täällä Turun alueella käytetään pehmeää Virttaankankaan pohjavettä ja muokkasimme sitä hieman calsiumsulfaatilla ja campden-jauheella. Valitsin humaliksi Waimean ja Cascade, jotka täydentävät mukavasti toistensa ominaisuuksia.”

Resepti: Antti Kauri
Eräkoko: n. 20 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

OLUEN TUNNUSLUVUT

  • Eräkoko: n. 20 litraa
  • Maltaita yhteensä: 5,5 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 160 grammaa
  • Mäskäyslämpötila: 67°C,
  • Vierteen ominaispaino: (OG): 1.061 SG
  • Käymislämpötila: 20°C
  • Lopullinen ominaispaino: 1.013 SG
  • Alkoholia til.-%: (ABV): 6,4 %

MALLASPOHJA

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Mäskäysvesi 18 litraa: kalsiumsulfaattia 1,8g, campden-jauhetta 1,8g
Huuhteluvesi 14 litraa: kalsiumsulfaatti 1,4g, campden-jauhetta 1,4g 

Vaihe 1. 67°C 60min
Vaihe 2. (valinnainen) 75°C 10min  

Keittohumalat:
60min 10g Waimea ja 10g Cascade
30min 10g Waimea ja 10g Cascade
Whirlpool 40g Cascade 85°C 15min

HIIVAUS JA KÄYMINEN

HiivaLallemand Verdant Ipa – 1 pussi

Kuivahumalointi 40g Cascade 2vrk käymislämpötila 18°C

TILAA RESEPTIPAKETTI TÄSTÄ

Lisää reseptejä: