Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

New Zeeland IPA

New Zeeland IPA – olutresepti on Lappon mallasmörkön Antin käsialaa. Antti kertoo oluesta seuraavaa: ”Oluessa on perus vaalea mallaspohja. Ajatuksissa oli suunnitella pale ale-tyyppinen humalavetoinen olut. Täällä Turun alueella käytetään pehmeää Virttaankankaan pohjavettä ja muokkasimme sitä hieman calsiumsulfaatilla ja campden-jauheella. Valitsin humaliksi Waimean ja Cascade, jotka täydentävät mukavasti toistensa ominaisuuksia.” Resepti: Antti Kauri Eräkoko: n. 20 litraa Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

OLUEN TUNNUSLUVUT

  • Eräkoko: n. 20 litraa
  • Maltaita yhteensä: 5,5 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 160 grammaa
  • Mäskäyslämpötila: 67°C,
  • Vierteen ominaispaino: (OG): 1.061 SG
  • Käymislämpötila: 20°C
  • Lopullinen ominaispaino: 1.013 SG
  • Alkoholia til.-%: (ABV): 6,4 %

MALLASPOHJA

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Vaihe 1. 67°C 60min Vaihe 2. (valinnainen) 75°C 10min Mäskäysvesi 18 litraa: calsiumsulfaattia 1,8g campden jauhetta 1,8g Huuhteluvesi 14 litraa: calsiumsulfaatti 1,4g campden jauhetta 1,4g Humalat: 60min 10g Waimea ja 10g Cascade 30min 10g Waimea ja 10g Cascade Whirlpool 40g Cascade 85°C 15min

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva Verdant Ipa 1pkt Kuivahumalointi 40g Cascade 2vrk käymislämpötila 18°C

TILAA RESEPTIPAKETTI TÄSTÄ

Lisää reseptejä: