Julkaistu Jätä kommentti

PekkoDrop SynttärIPA

Lappo resepti Pekko drop Synttäripa

Pekko SynttärIPA

Lapon 6v synttäripirskeiden melskeissä valmistettiin luonnollisesti myös olutta. PekkoDrop on saanut nimensä sen kahdesta humalasta, muinaissuomalaisen sadonkorjuujumalan Pekon ja amerikkalaisen karamellin Lemondropin mukaan nimetyistä.... Pekosta ja Lemondropista.

Olut valmistetaan käyttämällä Grainfather-kotipanimojärjestelmää

Resepti: Team Lappo

Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa

Raaka-aineet: Valitse aina olueen sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

Oluen tunnusluvut

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

  • Eräkoko: n. 23 litraa
  • Maltaita yhteensä: 6,15 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 110 grammaa
  • Katkerot: 56,6 IBU
  • Väri: 17,9 EBC
  • Mäskäyslämpötilä: 67°C
  • Ulosmäskäyslämpötila 75°C
  • Vierteen ominaispaino: (OG): 1.052 SG
  • Käymislämpötila: 20°C
  • Lopullinen ominaispaino (FG): 1.013 SG
  • Alkoholia (ABV): 5,18%

Mallaspohja

Mäskäysohjelma ja humalointi

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

Mäskäys suoritetaan yksivaiheisena.

1) Lämmitä 20l mäskäysvettä 67°C. Mäskää rouhitut maltaat sisään ja pidä tässä lämpötilassa 90 minuuttia. Tämän jälkeen nosta lämpötila 75°C eli ulosmäskäyslämpöön ja odota 10 minuuttia. Grainfatherilla pumppu on käynnissä koko mäskäyksen ajan.
2) Mäskäyksen lopussa huuhtele maltaita 75°C vedellä, kunnes vierrettä on riittävästi. Ennen keittoa pitäisi olla n. 27l nestettä.
3) Kuumenna vierre kiehuvaksi ja sen jälkeen lisää 30 grammaa Pekkoa. 5 minuuttia ennen keiton loppua lisää 80g Lemondroppia. Keittoaika yhteensä siis 60 minuuttia

Hiivaus ja käyminen

Hiiva: Fermentis Safale US-05 x 2

1) Keiton päätyttyä pyöräytä kunnon whirlpool.
2) Jäähdytä vierre 20°C ja siirrä se käymisastiaan. Lisää hiiva
3) Kun pääkäyminen on loppunut n. kahden viikon kuluttua astioi olut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *