Julkaistu Jätä kommentti

#1 Masis Brewery – Wheat My Day

Panimolta kotiin resepti Masis Brewery Wheat my day

Masis Brewery - Wheat My Day

Lapon uusi reseptisarja ei olekaan omia koekeitoksia, vaan kotimaisten kaupallisten panimoiden tuotteita kotipanimokokoon skaalattuna. Ajatuksenamme on tarjota kotipanijoille mahdollisuus tehdä olutta, josta on saatavilla versio kaupan hyllyltä - näin jokainen pääsee vertailemaan omaa ja panimon käsityötä suoraan. Samalla haluamme näinä vaikeina aikoina tukea kotimaista käsityöläisyyttä nostamalla esiin pienpanimoiden työtä - tukekaa siis kotimaista!

Ensimmäisenä sarjassa julkaistaan espoolaisen kiertolaispanimo Masis Breweryn kesäinen vehnäolut.

Wheat My Day on Masis Breweryn go-to kesäjuoma, raikas ja helposti juotava janonsammuttaja. Vehnäolut ilman banaanisuutta, jenkkiläisten humalakärpästen puremana.

Resepti on siis panimon oma. Olemme kotipanijaa helpottaakksemme laskeneet yleisimpien täysmallaseräkokojen arvioidut mallas ja humalamäärät reseptiin, mutta muista, että oma laitteisto vaikuttaa todelliseen ominaispainoon.

Oluen tunnusluvut

  • Ominaispaino alussa (OG): 1.045 SG / 11,5 Plato
  • Ominaispaino lopussa (FG): 1.010 SG / 2,5 Plato
  • Alkoholiprosentti: 4,6 til-%
  • Katkerot: IBU 18
  • Väri: EBC 7 / Oljenkeltainen

Mallaspohja

Mallas Osuus pohjasta Eräkoko n. 20 litraa Eräkoko n. 50 litraa
Viking Malt Pilsner 50 % 2 kg 4,6 kg
Viking Malt Wheat 50 % 2 kg 4,6 kg

Mäskäysohjelma ja humalointi

Mäskää 60 minuuttia 67 asteessa.

Mäskäysveden määrä riippuu laitteistostasi.

Humalointi ja keitto

Humala Lisäysvaihe Määrä g/l Eräkoko n. 20 litraa Eräkoko n. 50 litraa
Chinook Keitto 30 min 0,5 g / l 10 g 25 g
Amarillo Hopstand 15 min 0,75 g / l 15 g 37,5 g
Citra Hopstand 15 min 0,75 g / l 15 g 37,5 g

Vierteen keittoaika 60 minuuttia.

Lisää Chinook kun keittoaikaa on jäljellä 30 minuuttia.

Lisää Amarillo ja Citra keiton päätyttyä - vierteen ollessa n. 80 asteista ja pidä 15 minuutin hopstand ennen jäähdytyksen aloittamista.

Hiivaus

Hiiva Eräkoko n. 20 litraa Eräkoko n. 50 litraa
US-05 2 x 11,5 pakettia 4 x 11,5 pakettia

Suositeltu hiivaus- ja käymislämpötila 18-28°C. 

Kuivahumalointi

Kuivahumala Määrä g / l Eräkoko n. 20 l Eräkoko n. 50 litraa
Amarillo 2,5g/litra 50 g 125 g
Citra 2,5g/litra 50 g 125 g

Masis Brewery – Wheat My Day.

Lappo panimolta kotiin - reseptisarja Masis Brewery Wheat My Day
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *