Panimosta kotiin sarjan viides resepti tulee kotimaisen pienpanimoskenen ylimmästä painoluokasta, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta. Kesäkelien lomassa on hyvä pistää tulille myös syksyisiä juomia, joten nappaapa tästä talteen Lakritsiportterin resepti. Kuten aina, panimon oman näkemyksen löydät palvelevista juomakaupoista.
OLUEN TUNNUSLUVUT
- Ominaispaino alussa (OG): 1.062 SG / 15,2 Plato
- Ominaispaino lopussa (FG): 1.021 SG / 5,4 Plato
- Alkoholiprosentti: 5,4 til-%
MALLASPOHJA
Mallas | Osuus pohjasta | Eräkoko n. 20 litraa |
---|---|---|
Viking Malt Pale Ale | 73 % | 4,5 kg |
Viking Malt Caramel 300 | 12 % | 0,75 kg |
Viking Malt Red Active | 9 % | 0,5 kg |
Viking Malt Chocolate | 6 % | 0,3 kg |
MÄSKÄYSOHJELMA
Vaihe 1 | Vaihe 2 | Vaihe 3 |
---|---|---|
64 °C / 10 min | 73 °C / 40 min | 78 °C / 5 min |
KEITTO JA HUMALOINTI
Vierteen keittoaika 60 minuuttia. Tavoitekatkerot 30 IBU.
Humala | Lisäysvaihe | g / l | Eräkoko n. 20 litraa |
---|---|---|---|
Northern Brewer | Keitto 60 min | 2,5 | 50 g |
Lakritsiuutetta | Keitto 10 min | 2,5 | 50 g |
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva | Eräkoko n. 20 litraa |
---|---|
SafAle S-04 | 2 x 11,5 g |