Julkaistu Jätä kommentti

#5 Laitilan Wirwoitusjuomatehdas – Lakritsiportteri

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas - Lakritsiportteri

Panimosta kotiin sarjan viides resepti tulee kotimaisen pienpanimoskenen ylimmästä painoluokasta, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta. Kesäkelien lomassa on hyvä pistää tulille myös syksyisiä juomia, joten nappaapa tästä talteen Lakritsiportterin resepti. Kuten aina, panimon oman näkemyksen löydät palvelevista juomakaupoista.

Oluen tunnusluvut

  • Ominaispaino alussa (OG): 1.062 SG / 15,2 Plato
  • Ominaispaino lopussa (FG): 1.021 SG / 5,4 Plato
  • Alkoholiprosentti: 5,4 til-%

Mallaspohja

Mallas Osuus pohjasta Eräkoko n. 20 litraa
Viking Malt Pale Ale 73 % 4,5 kg
Viking Malt Caramel 300 12 % 0,75 kg
Viking Malt Red Active 9 % 0,5 kg
Viking Malt Chocolate 6 % 0,3 kg

Mäskäysohjelma

Vaihe 1 Vaihe 2 Vaihe 3
64 °C / 10 min 73 °C / 40 min 78 °C / 5 min

 

Keitto ja humalointi

Vierteen keittoaika 60 minuuttia. Tavoitekatkerot 30 IBU.

Humala Lisäysvaihe g / l Eräkoko n. 20 litraa
Northern Brewer Keitto 60 min 2,5 50 g
Lakritsiuutetta Keitto 10 min 2,5 50 g

Hiivaus ja käyminen

Hiiva Eräkoko n. 20 litraa
SafAle S-04 2 x 11,5 g

Lakritsiportteri tyylikkäässä pullossa.

Olutresepti Laitilan Wirwoitusjuomatehdas - Lakritsiportteri
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *