Aina ei tarvitse nähdä vaivaa – Laiskan IPA on ihan perus-ale, joka on tehty niin vaivatta kuin mahdollista. Raaka-aineet ja prosessi on yksinkertaistettu minimiin:
- Mallaspohja muodostuu humaloimattomasta mallasuutteesta, jolloin mäskäysvaihe jää kokonaan väliin.
- Katkerointi hoidetaan humalauutteella, jolloin keittoa ei tarvita, ja katkeroita voi lisätä kunnes oma optimi on saavutettu
- Käymishiiva on varmatoiminen, neutraali US-05
- Aromihumalointiin käytetään cryo-humalia
Valmistuohje
- Keitä 2 litraa vettä, kaada se käymisastiaan ja sekoita mallasuute siihen. Tarvittaessa voi huuhdella mallasuutepussin vedellä.
- Lisää kylmää vettä kunnes kokonaismäärä on n. 12 litraa ja vierteen lämpötila 20 astetta
- Anna käydä viikon ajan
- Lisää humalauutetta oman maun mukaan, IPA-tyyleihin 7,5 – 17 ml
- Lisää cryohumalat ja anna niiden olla n. 3 päivää oluessa
- Pullota ja jälkikäytä normaalisti
Lopputulos on ihan perus ale, joka on voimakkaasti humaloitu ja alkoholipitoisuudeltaan n. 4,7 %.