Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Kurpitsaolut

Maris Otter -vetoinen kurpitsaolut.

  • Eräkoko 23 litraa
  • laskennallinen tehokkuus: 75%
  • OG: 1.063
  • FG: 1.018
  • Katkerot: 19 IBU
  • ABV: 5.9%

Mallaspohja

4,0 kg Crisp Finest Maris Otter
1,3 kg Chateau Munich Light
900 g Chateau Abbey
400 g 
Chateau Cara Honey

Mausteet ja muut raaka-aineet

Kurpitsan valmistelu

Valmistele kurpitsat päivää tai paria ennen mäskäys. Käytä piirakkakurpitsoita, niissä on enemmän makua. Halkaise kurpitsat, poista siemenet ja leikkaan palat pitkiksi siivuiksi. Asettele palat uunipellille, ripottele päälle ruskeaa sokeria ja paahda pehmeiksi 190 asteessa (n. 2 – 3 tuntia). Jäähdytä palat, irrota kuoret ja pilko jäljelle jäävä kurpitsa kuutioiksi. Säästä mahdollisimman paljon mehua.

Säilytä kurpitsanpalat jääkaapissa, nosta lämpimään panopäivän aamuna.

Mäskäys

  • Mäskää 60 minuuttia 68 asteessa.

Keitto

  • Lisää kurpitsanpalat keiton alussa, käytä mäskäyspussia. Lisää myös ruskea sokeri. Keitä 90 minuuttia.
  • Lisää humala, kun keittoa on jäljellä 60 minuuttia.
  • Lisää lisää kaneli, muskotti ja inkivääri, kun keittoa on jäljellä 5 minuuttia.

Hiivaus ja käyminen

  • Jäähdytä n. 20 asteeseen ja lisää hiiva. Nestehiivalle suositellaan n. 1,5 litran starteria. Käytä n. 20 asteessa. Lisää vaniljauute pääkäymisen jälkeen.
 

Lisää reseptejä: