Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Kimito Brewing – Gluten free Vienna Lager

Panimolta kotiin sarjan neljännessä reseptissä tehdään olutta Kemiöläisen Kimito Brewing Ab:n reseptillä. Vienna-mallaspohjainen lager on dortmunder-tyylisesti saksalainen ja se on kaupallisena tuotteena gluteeniton.

OLUEN TUNNUSLUVUT

  • Valmista olutta n. 20 litraa
  • Ominaispaino alussa (OG): 1.053 SG / 13 Plato
  • Ominaispaino lopussa (FG): 1.012 SG / 3 Plato
  • Alkoholiprosentti: 5,5 til-%

Gluteenittomuudesta

Tämä olut tehdään gluteenia sisältään maltaaseen, mutta siitä tulee gluteeniton käyttämällä Clarity Ferm -kirkastusainetta. Kylmäsameutta poistava kirkastusaine pilkkoo myös gluteenia. Tämän reseptin kaupallinen versio on laboratoriotesteissä todettu sisältävän alle 10 mg/kg (ppm) gluteenia, gluteenittomuuden raja-arvon ollessa 20 ppm.

Huomaathan, että jokainen tuotantoerä on erilainen ja gluteenittomuus todetaan joka kerta erillisellä laboratoriotestillä. Suhtauduthan siis reseptiin varovaisesti.

MALLASPOHJA JA MÄSKÄYS

Mallas Osuus pohjasta Eräkoko n. 20 litraa
Viking Vienna 100 % 4,3 kg

Mäskää 60 minuuttia 66 °C. Ulosmäskäys 10 minuuttia / 77°C.

Mäskäysveden määrä riippuu laitteistostasi.

KEITTO JA HUMALOINTI

Vierteen keittoaika 70 minuuttia.

Humala Lisäysvaihe g / l Eräkoko n. 20 litraa
Herkules Keitto 60 min 0,9g/l 18 g
Saaz Keitto 5 min 2g/l 40 g
Mandarina Bavaria Keitto 1 min 2g/l 40 g

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva Eräkoko n. 20 litraa
Fermentis SafLager W34/70 2 x 11,5 g

Lisää hiivauksen kanssa 10 ml Clarity Ferm -kirkastusainetta.

Aloita käyminen 16°C. Pääkäymisen lopussa laske lämpötila 10°C asteeseen viikoksi. Tämän jälkeen lageroi 6 viikkoa 5 °C.

Kimito Brewing – Gluten free Vienna Lager.

Lappo panimolta kotiin - reseptisarja Kimito Brewing Gluten Free Vienna<

Lisää reseptejä: