Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Kakola Brewing Company – Atelier 03 Brett Pale Ale

Seitsemäntenä oluena Panimolta Kotiin -sarjassa on olut kiven sisältä, eli Kakola Brewing Companyn brettanomyces-käytetty pale ale.

Kakolan Pete kertoo oluesta seuraavaa: ”Tämä olut on mielenkiintoinen siitä, että siitä saa oivallisen trooppisen ja todella kompleksisen pale alen hieman alle 3 kuukaudessa. Maku kuitenkin kehittyy ja noin vuoden kuluttua siitä tulee äärimmäisen raikas ja mielenkiintoinen bretta -voittoinen vaalea juhlien raikastaja. Jos pulloja tulee hyvä määrä, niin kannattaa maistella vaikka kuukauden välein ja katsoa, miten maku kehittyy.”

Kokeile rohkeasti eri hiutaleita tai niiden yhdistelmiä.

Suosittelen startterin tekoa noin 5-7 päivää aikaisemmin, esim. magneettisekoittajalla tai kegissä. 1 Pussi tuoretta hiivaa riittää varmasti 20L erään hyvin – hyvällä startterilla. Panimolla käytimme 10 pussia 600 litraan, 1 viikon startteri kegissä kasvatettuna jatkuvalla hapetuksella.

OLUEN TUNNUSLUVUT

  • alc 5,5%
  • Ominaispaino alussa 12 Plato/OG 1.048
  • Ominaispaino lopussa noin 1 Plato/FG 1.004
  • Ei katkerohumalointia

MALLASPOHJA

Mallas Osuus pohjasta Eräkoko n.20 litraa
Viking Malt Pale Ale 90 % 4,5 kg
Vehnähiutale 10 % 0,5 kg

MÄSKÄYS

  • 67 asteessa 30 min
  • pH säätö maitohapolla siten, että pH 5,2

KEITTO JA HUMALOINTI

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Reilu vierteen hapetus ja käyminen 20 asteessa loppuun (Pitäisi käydä noin 3-4 viikossa). Huoneenlämpö toimii vallan mainiosta tässä. FG noin 1 plato/ FG 1.004

Hiivana WLP648 Brettanomyces bruxellensis Trois Vrai.

Siirto toiseen astiaan 2 kuukautta keitosta ja kuivahumalointi Citra 5g/L mahdollisimman hapettomassa tilassa. Jos käytät kegejä, anna olla humalan kanssa lämpimässä viikon, sitten jäähdytä viikoksi ja pullota.

Jos teet pullokäymisen, niin pullota 1 viikko humalien lisäyksen jälkeen (tarkista että on kuitenkin kirkastunut ja humalat laskeutuneet). Anna pullojen olla lämpimässä vähintään viikko ja siirrä kylmään.

Pullota/kegitä siten, että hiilihappopitoisuus jää suhteellisen matalaksi, noin 2 vol (4 g/L), sillä olut jatkaa hidasta käymistä ajan kuluessa takuulla.

TULOSTA RESEPTI Panimosta kotiin7-Kakola Brewing company

Kakola Brewing Company – Atelier 03 Brett Pale Ale

Lappo panimolta kotiin - reseptisarja Kakola Brewing Company - Atelier 03 Brett Pale Ale

Lisää reseptejä: